La 80 de ani, Florin Piersic a devenit artist al poporului… moldovean-VIDEO

146

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul prin care i se acordă lui Florin Piersic titlul onorific de „Artist al Poporului”, titlul fiind oferit pentru activitatea sa şi pentru contribuţia la relaţiile culturale bilaterale, cu doar o zi înainte ca actorul să împlinească 80 de ani.

„Titlul i-a fost acordat domnului Florin Piersic în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la aprofundarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei R. Moldova.

Actorul Florin Piersic va fi aniversat, astăzi, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat „Nu-ntreba câţi ani am”, pentru care s-au epuizat toate biletele.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care „Mihai Viteazul”, „Drumul oaselor”, „Pintea”, „Columna”, dar şi în piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

LĂSAȚI UN MESAJ