Semnal de alarmă venit de la Ministerul Agriculturii !

326

Semnal de alarmă venit de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Specialiști atrag atenția că există pe piața farmaceutică actuală tratamente fitosanitare contrafăcute, care pun în pericol nu numai culturile agricole, ci inclusiv sănătatea umană.

Falsificatorii, criminali fără scrupule, riscă totul pentru bani! Astfel, având în vedere că în perioada următoare se va deschide sezonul de tratamente fitosanitare la culturile agricole, Autoritatea Națională Fitosanitară a organizat echipe de control la depozite și unități fitofarmaceutice, de unde a prelevat probe și le-a transmis spre analiză către laboratoarele de profil, astfel încât toți deținătorii de terenuri să poată beneficia de produse omologate de cea mai bună calitate.

Prin urmare, din 47 de probe de erbicide analizate, 8 dintre acestea au fost neconforme din punctul de vedere al conținutului de substanță activă. Totodată, au mai fost depistate raticide, a căror substanță activă nu este omologată.

În urma acestor activități au fost aplicate sancțiuni conform art.31 din OG 4/1995 privind comercializarea și utilizarea pesticidelor. De aceea, în situația în care producătorii agricoli intenționează să achiziționeze produse de protecția plantelor, aceștia sunt sfătuiți să se adreseze oficiilor fitosanitare în a căror rază își desfășoară activitateapentru a solicita toate informațiile necesare despre firma care urmează să furnizeze produsele solicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ