Steagul Uniunii Europene aduce valul diasporei în Timişoara

173

Steagul Uniunii Europene a ajuns în România şi în curând va poposi la Timişoara. Drapelul a pornit de la Bruxelles şi va ajunge în oraşul de pe Bega miercuri, 28 februarie.

Cu această ocazie se doreşte o nouă acţiune de protest #Rezist. „Noi, românii protestatari din multe grupuri #Rezist din diaspora, vă îndemnăm să vă uniți, să lăsați la o parte interese, orgolii, prejudecăți – și să mergeți cu toții pe 6 martie 2018, la cel mai mare protest, în fața Parlamentului României. În presa internațională suntem văzuți doar atunci când protestele sunt mari; impactul este puternic atunci când suntem mulți, uniți și avem un mesaj comun. Un popor care luptă pentru o justiție independentă, pentru un stat de drept și pentru eradicarea corupției va fi mereu respectat de prieteni și temut de dușmani. Avem dreptatea de partea noastră și aceasta este cea mai puternică armă! Haideți să ieșim împreună din zona lui “nu se poate”, să fim curajoși, îndrăzneți și tenace – și vom învinge!”, scriu inițiatorii pe Facebook.

Acţiunea de aducere a steagului Uniunii Europene de la Bruxelless la Bucureşti, după ce va trece prin mai multe oraşe din România, s-a materializat în urma confirmării Guvernului Dăncilă, după ce s-a eliminat drapelul din pozele oficiale. Românii din Diaspora care protestează alături de cei din ţară sunt decişi să nu lase politicienii să rupă România de UE. „Suntem văzuți și sprijiniți de familia europeană și de principalele democrații ale lumii datorită protestelor masive, pașnice și democratice. Fără ele vocea noastră nu este auzită. Protestele trebuie să continue. Prin unire și hotărâre putem depăși amploarea demonstrațiilor din 2017”, mai spun românii din Diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ