Se mai luminează situația Sălii Polivalente de la Giroc

638

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, dă o veste bună iubitorilor sportului de la noi din zonă.

De curând a venit un răspuns ferm de la Compania Națională de Investiții ce dă undă verde construirii mult discutatei săli de sport ce va avea și alte destinații, ca de pildă, cele culturale. A rămas definitivă hotărârea de se realiza sala polivalentă în apropierea comunei Giroc. De fapt, este vorba de un teren de 10 hectare, oferit de CJT ce excede cele 6 hectare cerute de specialiști, necesare investiției. Lotul este compact și permite și unele construcții anexe ulterioare, alături de sala polivalentă. Aici există toate utilitățile necesare. S-a ținut cont de faptul că acestă investiție este atât de necesară și a fost deja amânată de nenumărate ori.

Conform celor spuse de Călin Dobra, Primăria a recunoscut că terenul oferit în apropierea stadionului nu este lipsit de sarcini, deci ar fi durat foarte mult clarificarea tuturor aspectelor de patrimoniu. Având în vedere aceste neconcordante între ce se cerea și între ofertă, a fost retrasă propunerea cu acel teren ce este străbătut de o cale ferată uzinală.
Din cauza amplorii investiției ce este în jur de 50 de milioane de euro, se mai așteaptă încă două avize a două comisii speciale guvernamentale.

Cât despre termenele de realizare, încă nu se poate spune nimic concret. Ar fi foarte bine dacă anul acesta s-ar încheia licitațiile pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul de realizare. Iar imediat la începutul anului 2019 să se înceapă licitațiile efective pentru construcție. Dacă nu se vor contesta licitațiile după un obicei românesc străvechi de a băga bețe în roate la orice inițiativă, posibil ca în cel mult trei ani să avem o nouă sală multifuncțională.

LĂSAȚI UN MESAJ