„Vrem o politică curată și dreaptă în județul Timiș” sau cum se înverzește umbrela PMP

434

Marile partide devin tot mai mari și se cred tot mai invincibile, dar inamovibile pe locurile ocupate. Dar asta nu înseamnă în mod necesar că sunt și mai performante în ceea ce fac. Bâlbâielile sunt proporționale uneori cu procentele acumulate. Iată de ce formațiunile cu mai puțini aderenți caută veșnic soluții să-și facă auzită vocea.

Cu două săptămâni în urmă a fost semnat un acord de colaborare în plan politic în consiliile locale unde au reprezentanți între Partidul Mișcarea Populară, Partidul Ecologist Român și istoricul PNȚCD, toate din Timiș.

A mai venit rândul încă unui partid cu vederi ecologiste să se alăture la formațiunea fără nume. Este Partidul Verzilor ce are ca președinte pe Laurențiu Drăgănescu. Joi și dânsul a semnat și pus ștampila (de culoare verde, cum altfel ?) în mod oficial pe protocolul de colaborare.

Cornel Sămărtinean crede că astfel acestă umbrelă ce va acoperi (și reuni cât mai multe grupări) va fi cel mai bun mod de a trece în consiliile locale hotărâri de interes local. Este mai mult o chestiune de bună administrație locale decât de ideologii partinice. Fiecare are dreptul la partidul său să facă ce politică vrea, dar acolo unde se cere este indicat să se rezolve în primul rând doleanțele alegătorilor.

„Vrem o politică curată și dreaptă în județul Timiș… Totul pleacă de la bază, de la fiecare organizație cum consideră de cuviință fiecare organizație locală cum consideră de cuviință vizavi de crearea sau susținerea unor proiecte locale”, nuanțează lucrurile parlamentarul Sămărtinean.

Din poziția sa de consilier local în comuna Ghiroda, Laurențiu Drăgănescu dă exemplul colaborării de până acum cu PNȚCD-ul. Dar la nivel național nu s-a impus nici o linie oficială. Fiecare organizație are libertatea de a conlucra cu cine crede că poate rezolva mai multe chestiuni. Acum, acestă coaliție ad-hoc are deja șapte consilieri din cei 15 ai comunei. Deci balanța este destul de echilibrată acum.

Se pare că acest „partid al celor mici” va dori să mai atragă și alți aderenți și colaboratori din orice formațiuni ce vor să colaboreze.

LĂSAȚI UN MESAJ