Se caută tineri, super eroi ai Timișoarei

153

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (www.fitt.ro) provoacă tinerii timișoreni să devină super eroi ai comunității din care fac parte. Aceștia pot să înscrie inițiative cu un impact pozitiv asupra comunității în cadrul proiectului Com’On Timișoara, pentru a obține finanțarea necesară implementării.

Prin acest proiect ne dorim să derulăm un proces participativ bazat pe implicarea tinerilor în comunitate. Astfel, grupuri informale constituite din minim 3 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, locuitori ai Timișoarei (inclusiv studenți sau elevi înmatriculați într-o instituție educațională) sunt încurajați să aplice pentru finanțare cu cel puțin una și cel
mult 3 idei prin care pot aduce beneficii comunității. Publicul timișorean va vota inițiativele, finanțate fiind cele mai populare dintre acestea. Bugetul maxim pentru o propunere de proiect este de 2000 lei.

„COM’ON Timișoara” este denumirea aleasă pentru această inițiativă, nume menit să transmită spiritul acestui proiect, faptul că este un proiect al întregii comunități, dar conține și un îndemn des folosit în limba engleză, „HAIDE”, care îndeamnă la participare.

Proiectul își propune crearea unui portofoliu de minim 20 proiecte inițiate de către tineri și adresate comunității locale, proiecte care vor contribui la participarea activă a locuitorilor în viața comunității, se vor derula în spații publice/comunitare și vor asigura accesul liber fără o barieră financiară (bilet).

Misiunea proiectului este de a întări rolul și sprijinul acordat tinerilor și a grupurilor informale formate prin participarea activă a acestora la schimbarea societății, printr-un proces de dezvoltare urbană sustenabilă, responsabilă și inclusivă, prin împărtășirea spațiului, culturii, puterii, muncii, bucuriei, viziunii și valorilor europene comune, abordând teme precum responsabilizarea și susținerea tinerilor, mobilitatea, informarea și dialogul structurat, în cadrul unui program de un an în Timișoara, program care este încadrat în strategia locală pentru tineret.

Înregistrarea grupurilor informale și încărcarea inițiativelor pe platforma proiectului (www.timisoara.com-on.ro) se pot face până la data de 29 octombrie.

COM’ON TIMIȘOARA este un proiect dezvoltat și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) cu finanțare din partea Primăriei Municipiului Timișoara prin programul de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități nonprofit culturale și de tineret de interes local conform HCL 40/29.07.2016.

Proiectul a fost inițiat și dezvoltat împreună și cu sprijinul acordat de către Grupul PONT, inițiator al programului cu același nume din Cluj-Napoca.

“Timișoara are nevoie de super eroi, avem nevoie de tineri implicați în comunitate, activi și orientați spre soluții.

FITT dorește să ofere prin intermediul Com’On Timișoara posibilitatea tuturor tinerilor de a se exprima și deveni activi. Ideile bune și inițiativele tinerilor trebuie să aibă o modalitate de realizare fără bariere economice” – Mihai Adrian Vilcea, președinte FITT

Mai multe detalii despre proiect se pot găsi accesând: www.timisoara.com-on.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.