Scandal în PNL! Liberalii timișeni, puși la zid de colegii din țară!

695

Anunțarea cu tam-tam a noului guvern din umbră liberal, fie el cu titlu provizoriu, după o ședință la care au participat doar o parte din membrii Biroului Executiv al partidului, a provocat supărarea și chiar furia unor lideri liberali cu influență. Faptul că mai bine de cinci din comisiile interne ale PNL au fost cedate unor liberali timișeni a pus paie pe foc. Situația ar putea deveni însă înfierbântată la începutul toamnei când se va pune problema elaborăriii noului program de guvernare liberal.

Unii liberali sunt în special revoltați de prezenţa în acest ipotetic guvern din umbră a unor persoane necunoscute chiar membrilor de partid. Printre aceștia, Lucian Heiuș, devenit peste noapte șeful comisiei interne de Buget și Politici Fiscale, este unul din cei arătați cu degetul. „Înafară de banii cu care i-a uns pe toți din jurul lui Orban, ce-l recomandă? Muțenia din Parlament?”, susțin unii colegi liberali.

De altfel, nu doar împotriva parlamentarului timișean se ridică vocile liberale. Cei care l-au susținut pe Orban să devină șeful partidului la Congres au acum neplăcuta surpriză să vadă cum cinci posturi în așa-numitul guvern din umbră s-au dus în curtea unei singure filiale – PNL Timiș. În afară de Heiuș, alți trei parlamentari cu legături în acest județ, Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean și Pavel Popescu, au fost validați ca șefi ai unor comisii interne ale PNL. Lor li se adaugă noul șef al comisiei pentru Sănătate, Cristian Bușoi, care deși este acum liderul PNL București, a fost membru al acestei filiale, în timp ce grosul afacerilor sale și ale familiei se derulează pe aria județului Timiș.

Plecați prin concedii peste hotare, unii liberali cu influență și cuvânt greu de spus în partid au primit cu stupefacție vestea că restul colegilor întruniți în ședința BEx a partidului au validat noii șefi de comisii interne.

„Orban nu s-a consultat cu noi toți cu privire la aceste nominalizări. Numai Crin proceda așa. Normal era să decidem reorganizarea și conducerea acestor comisii la începutul lunii septembrie. Nu văd care a fost graba, doar dacă Orban și ai lui nu se temeau că, în caz de convocare a tututor membrilor BEx, această listă ar fi fost parțial respinsă”, au declarat surse din rândul vicepreședinților liberali.

LĂSAȚI UN MESAJ