Scandal după scandal la Dumbrăvița! Ce doresc să pună la cale unii politicieni locali

1306

O serie de acuze au fost lansate la adresa primarului comunei timișene Dumbrăvița din cauza unei licitații în care erau scoase la vânzare străzi din localitate.

Coordonatorul Pro România Timiș, Adrian Pau, susține că edilul a dispus, ilegal, participarea unor reprezentanți ai comunei la o licitație în care erau scoase la vânzare mai multe străzi aflate în proprietatea unor privați, executați de ANAF pentru debite la bugetul de stat.

Liderul Pro România spune că o astfel de decizie putea fi luată doar de consiliul local, nu printr-o hârtie semnată de edil.

Audio aici: http://www.radiotimisoara.ro/2021/11/18/scandal-in-comuna-dumbravita-dupa-scoaterea-la-licitatie-a-unor-strazi/

În replică, primarul comunei declară că a procedat perfect legal. Horia Bugarin susține că, în cazul în care străzile respective ar fi fost adjudecate la licitație, prețul de cumpărare al acestora ar fi trebuit să fie aprobat prin votul consilierilor.

Vă reamintim, peste o sută de străzi din Dumbrăvița au ajuns, în ultimii 20 de ani, să fie în proprietatea unor dezvoltatori imobiliari, dupa ce aceștia nu le-au mai donat comunei, așa cum se angajaseră să o facă. Ulterior, unele drumuri au fost scoase la licitație de către ANAF, ca urmare a neachitării taxe la bugetul de stat, de către dezvoltatori. Actuala administrație susține că a recuperat peste 60 de străzi care se aflau în proprietate privată.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ