Scandal după ce ,,diavolii” au invadat centrul Timișoarei! Protest vehement al unei importante comunități religioase

807

În centrul municipiului Timișoara au ajuns „Demonii Krampus”, obicei ce își are originea în Austria. Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara condamnă astfel de evenimente care se desfășoara odată cu apropierea sărbătorii Crăciunului.

„Organizarea unor astfel de evenimente, străine de ethosul creştin şi de spiritul poporului român, în preajma unor instituții de cultură (Opera Română), de educație (Institutul Politehnic) şi religioase (Catedrala Ortodoxă) reprezintă o sfidare la adresa creştinilor din acest oraş. Considerăm că promovarea unor personaje ca demonul Krampus, prin intermediul unor parade publice, acum în preajma aniversării Revoluției şi a sărbătoririi întrupării lui Hristos, este o batjocură la adresa bisericilor creştine. Solicităm Primăriei Municipiului Timişoara interzicerea aprobării unor manifestări hidoase, cu caracter anti-creştin, mai ales în preajma sfintelor sărbători creştine. Aniversarea Revoluției Române şi celebrarea Naşterii lui Isus Hristos pretind din partea fiecăruia dintre noi mai multă demnitate, sensibilitate şi responsabilitate. Din respect față de Creatorul şi Mântuitorul nostru, pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți în timpul Revoluției din 1989 şi înțelegând crezul majorității populației din Banat, protestăm împotriva unor astfel de manifestări şi considerăm invocarea spiritelor demonice ca o puternică sfidare la adresa creştinilor, acum în prag de sfinte sărbători”, a transmis Ionel Tuțac, preşedintele Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, conform crestintotal.ro.

Ce este Krampus?

Krampus este un obicei tradițional în Austria. Bărbați care poatră costume și măști merg pe străzi în încearcă să sperie copiii și adulții de la finalul lunii noiembrie până la mijlocul lui decembrie.

În folclorul din Centrul Europei, Krampus este un personaj cu coarne, descris drept jumătate demon, jumătate capră care, în perioada sărbătorilor, îi pedepsește pe copiii care nu au fost cuminți. Apare în Austria, Bavaria, Croația, Cehia, Ungaria, Nordul Italiei, Trento, Tirolul de Sud, Slovacia și Slovenia, originile sale fiind considerate precreștine.

Krampus a devenit un motiv de sperietură în ultimii ani și din cauza numărului din ce în ce mai mare de plângeri înregistrate la adresa celor care poartă costume de demoni și creează panică, fiind de multe ori în stare de ebrietate.
Sursa: DCNews.ro
Foto: Adevărul

1 COMENTARIU

 1. Un singur comentariu am de facut.
  Au uitat cumva obiceiurile traditionale romanesti din preajma Sarbatorilor de Iarna ?
  Ma refer la Dansul Caprei si la celalalte obiceiuri stramosesti pagane din spatiul Danubian si Carpatic.
  S-au revoltat tot atat de vehement cand mormintele din cimitirul evreiesc au fost profanate ?
  S-au revoltat atunci cand in spatiul public se folosesc la mm patrat expresii de nereprodus in limba romana de elevi de scoala generala. ?
  Am ajuns sa fim atat de intoleranti la etnii si culturi incat ma gandesc pana unde va merge asa zisul traditionalism si nationalism rrrromanesc.
  Si pentru Dvs ca mass media care va doriti profesionista va transmit ca asta nu este o stire este doar un punct de vedere.
  Penibili.
  PS. Ce legatura are cu Memoria Maritirilor Revolutiei ?

LĂSAȚI UN MESAJ