Sărbătoare pe Știința, ASU Politehnica a promovat în Liga a 2-a

4744

ASU Politehnica a promovat în Liga a 2-a, reușind o performanță extraordinară de a urca treaptă cu treaptă din penultimul eșalon până în B în doar patru ani. Echipa suporterilor și-a asigurat accesul în eșalonul secund cu două runde înainte de finalul campionatului grație pașilor greșiți făcuți de contracandidate.

Echipa suporterilor timișoreni a mai reușit o performanță unică, aceea de a promova în Liga a 2-a de fotbal după un singur sezon petrecut în eșalonul al treilea. Violeții de pe Știința au primit un ajutor nesperat în antepenultima rundă pentru că ambele sale urmăritoare au pierdut.

Metalurgistul Cugir a fost învinsă în deplasare de CS Ineu cu 1-0, iar Performanța Ighiu a fost întrecută pe teren propriu de CSM Lugoj cu același scor, 1-0. Un dublu 1-0 care îi asigură lui ASU prima poziție în seria vestică indiferent de deznodământul ultimelor două runde. Elevii lui Sorin Brîndescu au patru puncte peste Ighiu în timp ce Cugirul este la șapte lungimi.

Proiectul ASU Poli a demarat în urmă cu patru ani, atunci când suporterii timișoreni au refuzat să adere la gruparea autoritățiilor locale, ACS Poli, și au ales să se implice direct la echipa Universității Politehnica Timișoara. Parcursul violeților nu a fost unul perfect, promovarea din primul an din Județ în D s-a realizat dor pe baza unei invitații. Apoi s-a pierdut un an în D înainte de a se promova în C.

LĂSAȚI UN MESAJ