„Nu mai sta cocoșat”. La Timișoara se realizează tricoul care monitorizează poziția coloanei

2621

Pentru că petrecem din ce în ce mai mult în fața calculatorului, în loc să facem sport, coloana are de suferit, astfel că ajungem să nu o mai putem ține dreaptă. Cu scopul de a afla cât de corectă este postura pe care o avem atunci când stăm la birou, și nu numai, la Timișoara se dezvoltă, în acest weekend, tricoul care monitorizează poziția coloanei.

Aceasta este doar una dintre aplicații interesante care se dezvoltă în cadrul celei de-a treia ediții a HackTM 2016, cel mai mare maraton IT din sud-estul Europei, organizat la Timișoara. Printre ideile inedite pe care participanții vor încerca să le materializeze se numără și mouse-ul care nu are nevoie de atingere pentru a funcţiona, markerul care scrie singur, softul cu ajutorul căruia plăteşti produsele în magazin, cu telefonul, după ce le scanezi pe raft, nemaifiind nevoie să treci pe la casă, bicicleta „don’t steal me”, cu sistem de securitate, casca inteligentă pentru motociclisti sau aplicaţia care le permite nevăzătorilor să afle când vine tramvaiul.

Maratonul de programare a început vineri seara şi se va termina duminică, la amiază.

Prezentarea proiectelor, de către concurenţi, va începe la ora 16.00, iar la ora 18.00 se vor anunţă câştigătorii HackTM2016. Peste 400 de programatori şi designeri web îşi pun cunoştinţele şi imaginaţia la contribuţie pentru a crea aplicaţii în 8 domenii diverse. Astăzi, după ora 18.00, vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ