Saracens se împiedică din nou în Superligă

51

Campioana continuă să șchioapete în startul Superligii Naționale de rugby. SCM Timișoara Saracens a fost ținută în șah de Steaua București, scor 15-15, și rămâne cu un singur succes după primele patru runde.

Înfrângerea din runda precedentă le-a turnat plumb în bocanci rugbiștilor timișoreni. Saracens a legat al doilea rezultat negativ în actuala ediție de campionat, un rezultat de egalitate pe teren propriu. Bănățenii s-au împiedicat de Steaua București, e drept liderul clasamentului, însă și echipa care în luna august era învinsă pe Dan Păltinișanu destul de clar.

Un meci destul de urât încheiat 15-15 (6-3) în care ambele echipe au contat pe jocul de picior. Gabi Conache, pentru gazde, și Florin Vlaicu, pentru oaspeți, au reușit fiecare câte 5 execuții cu specificația că stelistul și-a trecut în cont și un dropgol în jocul de vineri seara. Saracens a avut în mână victoria, conducând cu 15-12 în ultimele minute în care avea și dublă superioritate numerică, Negru Robert și Bogdan Doroftei fiind eliminați de la Steaua.

Elevii lui Matt Williams nu au știut să profite de aceste avantaj și s-au văzut egalați în ultimele secvențe după ce au făcut o greșeală taxată cu o lovitură de penalizare. Will Helu și Mădălin Lemnaru au stat și ei pe banca celor avertizați cu cartonaș galben în momente în care jocul curgea în favoarea gazdelor.

”E destul de frustrant când nu reușim să stăpânim un sistem. Se pare că ne lipsesc băieții accidentați, băieți mai disciplinați care știu că nu poți devia un sistem în meciul cu Steaua. Pur și simplu e imposibil să stai la ei în 5 metri iar ei să reușească să întoarcă meciul pe final. E păcat, se depune mult efort din partea staff-ului, dar ei nu pot intra în teren în locul nostru”, a explicat la final căpitanul Vasile Rus vizavi de absențele titularilor.

Steaua rămâne liderul Superligii cu 17 puncte, în timp ce Timișoara este abia a treia cu 6 puncte, dar cu un meci în plus față de Baia Mare și Dinamo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ