Saracens începe ca și o campioană Cupa Regelui

107

Campioana a pornit lansat în stagiunea de vară-toamnă. Victorie cu 22-16 în fața bucureștenilor de la Steaua și SCM Timișoara Saracens e mai aproape de recâștigarea Cupei Regelui.

Pe o căldură infernală, 32 de grade erau la ora startului jocului (ora 10), s-a redeschis sezonul rugbistic intern. Prima etapă a programat și prima încleștare așteptată de iubitorii sportului cu balonul oval: SCM Timișoara Saracens și Steaua București. Două dintre pretendentele la trofee în ultimii ani au oferit primul derby din Cupa Regelui, ediția 2017.

Câștig de cauză au avut bănățenii, învingători cu 22-16 după un joc pe care l-au controlat. A fost primul joc al verii pentru băieții din Ronaț în condițiile în care niciun meci test nu a fost programat de staff-ul tehnic. Iar cu trei eseuri marcate Stelei la prima confruntare, Saracens a lăsat la bună impresie.

Treisferturile au făcut diferența în favoarea echipei conduse de pe bancă de secundul Sosene Anesi. Fundașul Cătălin Fercu și nou-venitul John Leiataua, cu două reușite, au semnat eseurile, iar Gabi Conache reprofilat mijlocaș la deschidere a adus două transformări și o lovitură de penalitate.

De partea cealaltă Steaua a punctat prin două eseuri, Boldor și Melinte și două penalități ale lui Boldor. De notat că echipa gazdă a avut două eliminări temporare ale lui Zaharia și Tangimana.

În noile condiții ale Cupei Regelui, Timișoara va mai disputa un singur meci, cel cu CSM Știința Baia Mare de săptămâna viitoare. Și asta după ce CSM București s-a retras și ea din competiție lăsând grupa 1-4 în doar 3 formații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ