Trenurile din vestul ţării continuă să se ,,târască” pe şine din cauza caniculei

172

Locuitorii din vestul ţării care circulă cu trenul trebuie să se înarmeze cu răbdare. Trenurile continuă să se târască pur şi simplu pe şine din cauza caniculei.

În a doua zi de cod roșu de temperaturi extreme, Compania de Transporturi Feroviare din România anunţă noi limitări de viteză. Dacă afară termometrele arată, la umbră, 42 de grade Celsius, la nivelul căii ferate temperatura sare de 50 de grade.

„La ora 13.00 au fost introduse limitări de viteză în circulația trenurilor pe 37 de secții feroviare, ceea ce înseamnă că 16,21% din rețeaua feroviară este deja afectată de caniculă. La nivelul şinei temperaturile au ajuns la 50 de grade C. Pe cele 37 de secții de cale ferată viteza de circulaţie a trenurilor s-a redus cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menționăm faptul că aceaste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale”, transmite CFR Infrastructură.

UPDATE: 60% din rețeaua feroviară din țară este afectata de caniculă și sunt impuse limitări de viteză. Potrivit CFR Infrastructură, temperatura la nivelul șinei a ajuns la 58 de grade Celsius.

Măsuri speciale luate de Compania de Transporturi din România pentru siguranța traficului feroviar în perioade caniculare:
◘ revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate
◘ însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole
◘ măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei
◘ reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații
◘ avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ