Şantierul poate începe la Pasajul Jiul! Şoferii au parte de redirecţionare-VIDEO

2530

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au predat, miercuri, amplasamentul constructorului care va lărgi Pasajul Jiul la 5 benzi. În aproximativ o lună vor începe lucrările, iar şantierul va cuprinde atât pasajul cât şi strada Jiul, care va deveni şosea cu 4 benzi.

Pe parcursul lucrărilor, şoferii vor putea trece pe sub pasaj, dar vor ocoli strada Jiul. Traseul este Splaiul  Titulescu – strada Anton Seiller – bulevardul Republicii – Pasajul Jiul – Calea Circumvalaţiunii.

„Este o lucrare complexă, extrem de importantă pentru Timişoara. Aici este, la ora actuală, punctul cu cel mai mare ambuteiaj din oraş. Lucrarea va dura 14 luni, din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor, şi va fi efectuată de o firmă austriacă. Noi am fi început lucrarea mai de mult, dacă nu am fi fost boicotaţi prin contestaţie la licitaţie fără temei”, au declarat, miercuri, reprezentanții Primăriei Timişoara.

Deşi pereţii pasajului trebuie mutaţi pentru a face loc celor 5 benzi de circulaţie, firma de construcţii susţine că traficul feroviar nu va fi afectat prea mult.

„Încercăm să nu perturbăm prea mult traficul. Circulaţia pe calea ferată o să fie afectată numai câteva zile. Lucrarea este complexă, dar firma noastră are tehnologia necesară pentru realizarea ei. După ordinul de începere, în două săptămâni putem să organizăm şantierul şi apoi putem începe să atacăm primele lucrări”, a declarat reprezentantul firmei de construcţii.
Lărgirea Pasajului Jiul la 5 benzi costă 17,6 milioane de lei şi banii provin exclusiv din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ