Timişoara, în direct la Poliţia Locală. 94 de camere de supraveghere veghează oraşul-VIDEO

1334

Sistemul de supraveghere video instalat de curând în Timişoara a devenit funcţional. Imaginile ajung direct în Biroul de Monitorizare Video din cadrul Poliţiei Locale. În schimburi, câte doi agenți stau în permanenţă aici şi urmăresc toate mişcările din pieţele unde există camere.

„În momentul în care se detectează ceva în neregulă într-o anumită locaţie intervine imediat Poliţia Locală, dar şi Poliţia Naţională şi Jandarmeria. Echipajul cel mai apropiat merge în zonă şi îl prinde pe răufăcător”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Sistemul de monitorizare video are menirea de a creşte siguranţa cetăţenilor şi de a reduce criminalitatea. Primarul face comparaţii cu judeţul Cluj.

„Anul trecut, în tot judeţul Timiş au fost 300 de sesizări de furturi din buzunare, în judeţul Cluj au fost 800 de furturi din buzunare. Noi nu ne mulţumim că stăm mult mai bine decât Clujul, dar nici nu putem să creăm Timişoarei imaginea unui oraş în care bântuie hoţii”, a adăugat Robu.

Cu 1,4 milioane de lei au fost achiziţionate şi instalate 94 de camere video, monitorizate prin intermediul dispeceratului care funcţionează la sediul Poliţiei Locale din Timişoara. Camerele de supraveghere sunt funcționale și au fost distribuite astfel: Piaţa Libertăţii – opt camere, Piaţa Unirii -18 camere, Piaţa Sf. Gheorghe – patru, Piaţa Victoriei – 20, Piaţa 700 – patru, Piaţa Badea Cârţan – șase, Piaţa Traian – zece, Liceul C.D. Loga – patru, Liceul Pedagogic – patru, Liceul J.L. Calderon – patru, Liceul N. Lenau – patru, Liceul G. Moisil – trei și Primăria Timișoara – cinci.

LĂSAȚI UN MESAJ