Salarii mărite și burse păstrate pentru medicii rezidenți din Banat și din toată țara! De când se petrece ,,minunea!”

341

Clarificarea acordării burselor pentru medicii rezidenți va fi aprobată, a anunțat premierul Mihai Tudose la începutul ședinței de joi a Guvernului.

„Înţeleg că este rezolvată şi vom aproba clarificarea acordării burselor pentru medicii rezidenţi. Mulţumesc atât domnului ministru Bodog, doamnei ministru Lia Olguţa Vasilescu, precum şi Ministerului Justiţiei pentru soluţiile găsite”, a declarat Tudose.

În acest sens, pe ordinea de zi a şedinţei se află un proiect de ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Luni, şeful Executivului a anunţat că i-a cerut ministrului Muncii să găsească o soluţie pentru ca problema burselor pentru medicii rezidenţi să fie rezolvată până joi. Tot luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că medicii rezidenţi nu vor rămâne fără burse.

„Acei oameni nu vor avea de suferit, deci vor primi bursele, mai ales că în luna martie ei vor ajunge la un salariu de 5.700 de lei, dar nu vor rămâne până atunci fără burse. A fost o scăpare în lege care va fi corectată, am înţeles chiar joi prin ordonanţă de urgenţă. Mai şi greşim. Important este că le vedem, le reparăm rapid (n.r. — greşelile), astfel încât oamenii să nu sufere. Rău este când persişti într-o greşeală cu încăpăţânare”, declara Dragnea.

Platforma România 100, lansată de Dacian Cioloş, a cerut clarificări miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru situaţia semnalată de mai mulţi medici rezidenţi, care au fost anunţaţi că începând cu 1 iulie 2017 — odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării — nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ