Noi achiziţii la Saracens

98

Echipa de rugby Saracens SCM UVT continuă achiziţia de noi jucători pentru sezonul 2017/2018, una din noile achiziţii fiind pilierul Ionel Badiu, care revine în ţară. După şapte ani petrecuţi în rugbyul francez, el a semnat un contract de doi ani cu Saracens.

Rugbist internaţional, Ionel Badiu este din Focşani şi a mai jucat la Farul Constanţa, apoi s-a transferat în Franţa la Mazamet: ”Sunt foarte încântat de revenirea mea, după șapte ani, în țară. Sper să putem câștiga cât mai multe meciuri, sunt nerăbdător să începem treaba. Suntem pregătiți pentru campionat, Cupa Regelui și calificarea în Challenge Cup. Campionatul a evoluat, între timp au mai apărut echipe. A contat pentru mine revenirea acasă, dorința de a juca într-o cupă europeană, tradiția clubului de a câștiga trofee. Voi descoperi orașul acum”, a declarat Ionel Badiu.

Antrenorul principal al echipei, australianul Matt Williams s-a arătat foarte încântat de noua achiziţie: ”Este un jucător foarte experimentat. E un om inteligent pe teren și în afara lui. E un transfer bun pentru cultura clubului, este un bun lider, un jucător foarte bun de linia întâi. L-am adus pentru a transmite un mesaj important în cadrul clubului. E un exemplu foarte bun pentru tinerii noștri, să aibă modele și în afara terenului”.

Duşan Filipaş vrea să mai aducă în această vară cel puţin încă un jucător pentru noul sezon: ”Sunt convins că va face performanță și va face diferența. Timișoara investește în jucători români, în a readuce acasă jucătorii români care fac performanță. Cred că e un model de urmat și pentru celelalte cluburi și sporturi din România”.

rugby-saracens-ionel-badiu

LĂSAȚI UN MESAJ