Salariaţii din administraţie reiau greva generală. Primăriile din Timiş, fără activitate

207

Sindicatele din administraţia publică locală au anunţat reluarea grevei generale. Astfel, la finalul lunii octombrie, salariaţii din primăriile din Timiş care protestează nu vor munci cel puţin o zi.

Protestul vine în contextul în care Guvernul nu a soluţionat nemulţumirile sindicaliştilor. Revendicărilor lor se referă la acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

„Datorită faptului că până la această dată Guvernul României nu a considerat importantă soluţionarea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România, iar acestea  nu vor fi rezolvate în mod favorabil până la sfârşitul lunii septembrie, conform angajamentului, pentru reducerea discrepanţelor salariale dintre administraţia publică locală şi cea centrală,  FNSA a hotărât ca după această dată să reia procedurile pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat, suspendată, şi a stabilit declanşarea acesteia începând cu data de 31.10.2016”, anunţă sindicatele.

Bugetarii din primării au mai organizat manifestări de protest în luna iulie. Au început cu o grevă de avertisment de o oră şi au contonuat cu o zi de nemuncă. Apoi protestul a fost suspendat. Acum însă, cum Executivul nu şi-a onorat promisiunile, grevele vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ