Sala polivalentă se apropie cu pași repezi de Timișoara

1603

Dorința timișorenilor de a avea o sala polivalentă adevărată mai face un pas timid inainte. Despre necesitatea unei astfel de investiții nici nu are rost să se mai aducă argumente. Este unanim acceptată ideea că este de neconceput ca un oraș de mărimea și pretențiile Timișoarei să nu aibă un loc de desfășurat evenimente majore, cum ar fi concerte de amploare sau întreceri sportive. Odată ce acestă infrastructură va fi ridicată, va atrage ca un magnet și alte investiții.

În momentul de față, singura sală ceva mai răsărită din oraș este Olimpia. Dar jumătatea de secol ce a trecut de la inaugurare deja își arată urmările. Iar capacitatea este mult mai mică decât necesitățile actuale. Iar veșnicul ping pong dintre autorități cu posibila sala de la Giroc încă nu se apropie de un final previzibil. Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții ar fi, în principiu, de acord cu ridicarea unui astfel de obiectiv.
Chiar azi au fost înaintate la forurile de la capitală propunerile locale cu terenurile libere de sarcini ce le are Primăria în nordul orașului, în zona Căii Torontalului. Zona este cât se poate de favorabilă. Se găsește relativ aproape de centrul orașului: are acces facil la mai multe căi de comunicație modernizate cu patru benzi. Se află aprope de centura de nord a orașului și, deci, se poate ajunge repede la Aeroportul Internațional. Tot de aici pornește șoseaua ce duce la frontieră, ușurând mult eventualele competiții internaționale.

Cât despre teren, este cu mult peste cerințele Companiei de Investiții care a cerut o supafață anume, cea existentă fiind dublă, permițând în timp și alte construcții. Totalul de teren este de aproape 160.000 de metri patrați.

Parcelele sunt libere de sarcini și au forma și dimensiunea necesară. Aici există o sumă de 93 de hectare impărțite în 7 loturi alăturate. Dar mai există și alte resurse de teren în jur. Nici drumul ce împarte parcelele nu este un impediment deoarece este, de asemenea, proprietatea municipalității. Toate utilitățile sunt asigurate în imediata apropiere de la rețelele de gaz, apă, canalizare, energie electrică, existând și acces la fibra optică.

Primarul Nicolae Robu dă asigurări că Primăria municipiului Timișoara este dispusă să suporte o parte din coturile investiției. Se dorește un parteneriat cu CNI. Totalul de teren este de aproape 160.000 de metri patrați.

In opinia primarului Robu, nu ar mai fi nici un fel de motive de a nu edifica aici sala mult visată până acum. Nici nu se poate compara cu soluția din apropierea Girocului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ