Artiști, elevi, studenți și cercetători cu rezultate deosebite, premiați și anul acesta la Gala Excelenței

299

Efortul și dăruirea pentru a accede o performanță de orice fel, fie ea sportivă, culturală sau de învățare merită să fie încurajate și răsplătite pe măsură.

Primăria Timișoara este consecventă cu ce și-a propus de ani de zile. Ca în fiecare final de an, nu mai puțin de 700 de persoane vor beneficia de un stimulent moral dublat și de unul material în cadrul Galei Excelenței. Luna decembrie este, tradițional, nu numai a cadourilor, ci și a bilanțurilor. Cei ce au muncit susținut vor fi premiați.

Este îmbucurător că din acești laureați cea mai mare parte sunt elevi, un număr de 506, din care șase au luat nota maximă la examenul de bacalaureat. Nu sunt uitați nici cei 17 olimpici internaţionali şi profesorii lor coordonatori. Urmează și un număr de 36 de studenți cu rezultate deosebite și patru cercetători. La aceștia se adaugă și 109 artiști din cele mai variate domenii de creație și exprimare.

Pentru că un contingent atât de mare de premianți ar fi greu de adus la același moment în aceiași sala evenimentele se vor despărți în mai multe date diferite. Prima din ele de sub egida Galei Excelenței se va ține pe data de 7 decembrie în sala Capitol a Filarmonicii Banatului.

Gala Excelenţei Timişorene este un eveniment tradiţional anual ce aproape că nu mai are nevoie de prezentare, dedicat timişorenilor care s-au evidenţiat prin rezultate deosebite în diferite domenii de activitate, fiind organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi finanţat de Consiliul Local Timişoara.

Programul detaliat arată în felul următor:
-Joi, 7 decembrie 2017, de la ora 10.00, în sala de concerte a Filarmonicii ,, Banatul’’ din Timișoara vor fi acordate premii literare şi diplome pentru elevii claselor V-XII, care au obținut media 10 la învățătură în anul şcolar 2016-2017. În cadrul acestui eveniment va fi premiat corul „Vidu Band”, o formație orchestrală de artiși instrumentiști profesioniști, alcătuită din profesori de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” Timișoara și elevii cei mai performanți.
-Marti, 12 decembrie 2017, la ora 12.00, în Sala de Cenaclu a Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, vor fi premiate operele literare pentru anul editorial 2016.
-Joi, 14 decembrie, de la ora 13.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara, vor fi decernate diplome şi premii elevilor merituoşi care au obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat, olimpicilor internaţionali şi profesorilor lor coordonatori.
-Tot în data de 14 decembrie la ora 19.00, în Amfiteatrul Alexandru Rogojan al Universităţii Politehnica, bd. V. Pârvan nr. 2 corp D, vor fi premiaţi studenţi şi tineri cercetători din mediul universitar timişorean, care s-au remarcat pe parcursul anului 2017 prin rezultate excepţionale.
-Finalul Galei Excelenţei va avea loc în data de 15 decembrie, la ora 13.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara, unde vor fi premiați artiștii timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ