Jocuri sexuale între minori, filmate cu telefonul, în minele din Valea Jiului. Anchetă la Hunedoara

4516

Amenințare cu iz periculos pentru dezvoltarea generațiilor viitoare. Trei minori, cu vârste de 6, respectiv 12 ani, sunt ”cercetați” de mai multe instituții ale statului pentru ”jocuri periculoase” ale copilăriei. ”Adevăr și provocare” a reprezentat pentru un grup de copii dintr-o comunitate din Valea Jiului fix cadrul optim pentru a se ”juca periculos”. Direcția Județeană pentru Protecția Copilului, dar și polițiștii urmăresc acum cazul și fac audieri pentru stabilirea întregului peisaj al evenimentului. Părinților li s-a pus în vedere să-și supravegheze copiii, iar minorii sunt incluși într-un program de consiliere psihologică.

Pericol nevăzut

Unitățile miniere închise din Valea Jiului, nu au fost exploatate economic de autoritățile românești. Pe cale de consecință sunt folosite din plin de copii. Acestea au devenit cuibușor de joacă pentru copiii din comunitățile înghesuite ale județului Hunedoara. Acei copii de a căror educație se ocupă, primordial, Internetul.

”Adevăr și provocare” a fost jocul copilăriei care i-a scos din amorțeala zilnică pe trei minori dintr-o comunitate hunedoreană. O fetiță de 6 ani a fost provocată să facă sex oral. Totul a fost filmat cu un telefon de copiii participanți. Provocarea a venit de la o fetiță de 12 ani, iar ”victima” a fost un băiețel de 12 ani.

Acum autoritățile locale, Direcția pentru Protecția Copilului Hunedoara, dar și polițiștii încearcă să rezolve o problemă care se pare că s-a dezvoltat necontrolat la vârsta minoratului.

Poliția locală a sesizat Serviciul de asistență socială

Reprezentanții Poliției Locale sunt cei care au aflat despre ”isprava” de la mina închisă. După identificarea imaginilor, polițiștii au sesizat, în data de 7 noiembrie, autoritățile locale.

Cei de la Asistență Socială sunt cei care, în aceeași zi, au anunțat Direcția Județeană pentru protecția Copilului Hunedoara, dar și instituția Poliției din localitate. Acum sunt derulate o serie de anchete în acest caz. Copiii au fost audiați și au început, de marți, un program de consiliere psihologică. Au povestit, cu fidelitate, ce s-a întâmplat.

Potrivit autorităților, copiii nu fac parte din familii cu probleme.

”Nu este vorba despre familii marginalizate social. Părinții au fost informați. Nu știau despre situație. Le-a fost pusă în vedere o monitorizare mai atentă a copiilor”, au precizat reprezentanți ai autorităților în cauză.

Toți cei trei copii, elevi, au început un program de consiliere psihologică.

sursă: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.