Rușinos! Meciul Timișoara Saracens – Stade Francais amânat pentru că gazonul de pe Dan Păltinișanu e impracticabil

313

Încă o bilă neagră pentru Timișoara ce dovedește ceea ce presa a spune de ani de zile: infrastructura sportivă e la pământ! Meciul dintre Saracens și Stade Francais a fost amânat sâmbătă din cauza condițiilor improprii de pe stadionul Dan Păltinișanu.

Cea mai bună echipă a Timișoarei se face de râs în Europa. De ceea ce se temeau oficialii clubul la înscrierea în Challenge Cup s-a adeverit; infrastructura sportivă a municipiului este deficitară și campioana este prima echipă ce plătește pentru aceste lipsuri.

Ultimul meci al lui Saracens pe teren propriu în actuala grupa, cel cu Stade Francais, a fost amânat. Oficialii partidei au luat această decizie din cauza terenului neregulamentar de pe Dan Păltinișanu. Terenul a fost considerat a fi înghețat și prezenta un pericol pentru sănătatea sportivilor. Prima decizie anunțată a fost aceea de a fi amânat jocul urmând ca ulterior să vină o decizie finală.

Asta în ciuda eforturilor depuse de oficialii clubului timișorean în această săptămână. Aceștia au recurs la toate metodele pentru a dezgheța gazonul, au improvizat o instalație electrică cu ajutorul căreia să pornească sistemul de încălzire al terenului și au cerut ajutor de la Penitenciar pentru a curăța suprafața de joc. Toate eforturile s-au dovedit zadarnice și meciul nu a început.

În această după-amiază este așteptată decizia finală din partea EPCR-ului în privința jocului. În cel mai fericit caz jocul s-ar putea juca duminică sau ar putea fi amânat pentru o altă dată sau chiar anulat.

Arena Dan Păltinișanu, ce aparține de Consiliul Județean Timiș, dispune de o instalație de încălzire a gazonului care însă nu este funcțională din simplul motiv că nu este conectată la o instalație electrică.

Nu este prima oară când Timișoara se face de râs la capitolul infrastructurcă sportivă. În anul 2015 Campionatul European de baschet feminin a fost mutat cu dispense în sala Constantin Jude pentru că noua sală Polivalentă era nefinalizată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ