Autocar cu 42 de copii, blocat pe drumul spre Semenic! Micuţii au fost salvaţi de jandarmi şi salvamontişti-VIDEO

1449

Un autocar în care se aflau 42 de copii a rămas blocat în zăpadă pe drumul spre staţiunea Semenic. Micuţii se îndreptau spre munte pentru a-şi petrece weekendul, dar şoferul autocarului nu a mai putut înainta. În ajutorul copiilor şi a supraveghetorilor au sărit jandarmii montani şi salvamontiştii, aflaţi în permanentă patrulare în zonele afectate de ninsori şi viscol.

“Pe itinerarul de deplasare a patrulei de Jandarmi Montani aceştia au observat un autocar care nu putea să îşi continue deplasarea spre stațiunea Semenic. Jandarmii Montani din stațiunea Crivaia împreună cu cei de la Salvamont Caraș-Severin au acordat sprijin acestora. Grupul format din copii cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani au fost sprijiniți pentru a ajunge în stațiunea Semenic unde aveau rezervată cazarea”, transmit jandarmii din Caraş-Severin.

Cu toate că sunt obişnuiţi cu temperaturile scăzute şi cu zăpada, salvatorii nu au avut deloc o misiune uşoară din cauza viscolului.

“Misiunea a fost anevoioasă deoarece drumul este închis între pasul Prislop și stațiunea Semenic. Opt copii au fost transportați de către Jandarmii Montani cu autovehiculul din dotare deoarece aceștia nu erau echipați corespunzător. În acest moment toți copiii au ajuns la cabană în siguranță”, spun jandarmii montani.

Tronsonul de drum nu a fost redat circulației, acesta fiind închis începând cu ora 9.45. Cei care se ocupă cu deszăpezirea au reușit să curețe doar o singură bandă de mers.

LĂSAȚI UN MESAJ