Rusia a trimis rachete S-400 în Crimeea

133

Rusia îşi etalează din nou forţa militară în Marea Neagră. Moscova a anunţat că a desfăşurat rachete S-400 în Crimeea, peninsulă aflată la mai puțin de 400 de kilometri de țărmul românesc.

Armata rusă a anunțat că va deplasa rachete S-400 ultramoderne în Crimeea încă de acum o lună, dar iată că acest lucru s-a întâmplat abia azi.

Aceste sisteme vor fi instalate în regim permanent începând la Feodosia, în estul peninsulei, a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti un responsabil al armatei ruse, Evgheni Oleinikov.

S-400 este un sistem de apărare antiaeriană și antirachetă ultramodern, cu o rază de 400 kilometri.

În afara celor instalate pe teritoriul său, Rusia a mai desfășurat sisteme S-400 în special la baza sa aeriană de la Hmeimim din Siria.

După anexarea Crimeii, în martie 2014, Moscova și-a întărit prezența militară în peninsulă, desfășurând avioane de vânătoare și intenționând să redeschidă o stație de alertă antirachetă. În plus, autoritățile ruse vor să aloce peste 1,75 miliarde de euro până în 2020 pentru dezvoltarea flotei Mării Negre, cu baza la Sevastopol.

În tot acest timp, soldaţi, ambarcaţiuni şi aparate de zbor ale marinei participă la exerciţii în largul peninsulei Crimeea. Trupele s-au antrenat pentru respingerea unor eventuale atacuri subacvatice asupra flotei de la Sevastopol.

Manevrele militare au fost anunţate ieri, după o întrunire a Consiliului rus de Securitate la Moscova.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a chemat consilierii în apărare la sfat după ce a acuzat public Ucraina că plănuia atacuri în Crimeea, pentru a destabiliza teritoriul aflat sub controlul Rusiei.

 

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ