11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Ruinele din centrul vechi ar putea dispărea. A fost publicat PUZ-ul

 

Pe lângă unele clădiri istorice degradate, o pată neagră pe fața centrului istoric al Timișoarei este o ruină la intersecția străzile Savoya și Ungureanu. După mai bine de 15 ani, autoritățile au publicat PUZ-ul necesar transformării spațiului într-unul demn de Capitală Europeană a Culturii.

Potrivit documentației, pe locul ruinelor va răsări o clădire cu subsol, parter și două etaje. La primul nivel va fi deschis un restaurant și spații comerciale, iar la etaje se vor face apartamente. Proiectul trebuie depus spre avizare nu doar la Primăria Timișoara, ci și la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Ruinele din centrul vechi zac așa de mai bine de 15 ani. Proprietarul de acum, o firmă imobiliară din Italia, a cumpărat-o în 2007. De atunci, s-a întâlnit cu autoritățile locale o singură data.

”Am avut o sigură dată contact cu proprietarii italieni. Am văzut o schiță, nu un proiect, care nu respecta indictorii urbanistici ai zonei. Urmează ca din 1 ianuarie să intre în același program de supraimpozitare”, spunea, încă din 2018, vicepimarul Dan Diaconu.

”Imobilul propus va fi accesibil de-a lungul străzii Eugeniu de Savoya care are cap de perspectiva Spitalui Militar după cum și de-a lungul strazii E. Ungureanu care leagă strada Gh. Lazar de piața Libertății.

Terenul care face obiectul documentației este proprietate privată a SC STAGIONE IMMOBILIARE SRL (cota 90%) și SC FASSINA PARTECIPAZIONE SRL (cota 10%) cu drept de superficie în favoarea SC IMOBILIARE C16 SRL, așa cum rezultă din extrasul de Carte Funciară, anexat documentației. În prezent, pe parcelă se află o ruină în regim S+P partial, restul de teren fiind excavat la nivelul subsolului si nesistematizat – rămas în acest stadiu din anul 2006”, aflăm din noua documentație.

Documentația pentru refacerea clădirii poate fi analizată pe site-ul Primăriei Timișoara.

Alte subiecte :

Un lider politic local influent vrea să urgenteze demolarea arenei Dan Păltinișanu

Una dintre soluțiile găsite pentru accelerarea proiectului de construcție viitorului stadion este aceea de comasare a demolării actualei arene cu licitația pentru noua construcție. Social-democratul...

Restricții de circulație în vederea realizării lucrărilor de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și canalizare

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat restricționarea traficului rutier, etapizat, în perioada 04.03.2024-23.03.2024, în zona intersecției Bdul. Take Ionescu –...

Citește și :