Rugbiștii se prezintă la restanța din Cupa României cu un antrenor nou

60

Campionii reîncep seria jocurilor oficiale în locul în care le-au și încheiat pe meciurile de la începutul acest an – la Cluj-Napoca. Cu un antrenor nou pe grămadă, SCM Timișoara Saracens joacă sâmbătă pentru o poziție cât mai bună în semifinalele Cupei României.

Sâmbătă se reiau competițiile interne cu o restanță din sezonul regular al Cupei României, partida dintre Universitatea Cluj și SCM Timișoara Saracens. Este ultimul joc din calificările competiției, unul la care campioana se prezintă cu destule noutăți. Prima o reprezintă mutarea pe banca tehnică a unui antrenor pentru grămadă. Acesta este argentinianul Leonardo Ulises Gamboa, 43 de ani, ultima oară pe banca italienilor de la Viadana Rugby.

”Mă bucur că am venit aici și am început de câteva săptămâni să lucrăm împreună. Obiectivul meu este acela de a aduce o grămadă solidă care să se integreze în sistemul lui Sosene. Respect rugbyul românesc și știu de pe vremea în care jucam și eu că țara voastră a avut întotdeauna rugbiști puternici și agresivi”, a punctat argentinianul ce are și pașaport italian.

Noutăți și în lotul campioanei, care s-a subțiat după această iarnă. Daniel Ianuș și Stefano Hunt s-au despărțit de Saracens, în timp ce tinerii Marius Iftimiciuc și George Tătăruș au fost împrumutați la Dinamo București.

Partida de sâmbătă, ora 12, contează pentru ierarhia finală în Top 4. În funcție de rezultatele ultimei etape, Timișoara va încheia pe locul 2, 3 sau 4, ceea ce contează în stabilirea programului din semifinale. ”În mod normal este un meci ușor în care nu avem voie să ratăm cele cinci puncte”, a comentat Gabi Conache.

Pentru partida cu studenții clujeni Timișoara nu se va baza pe 11 jucători, o parte fiind convocați pentru meciurile echipelor naționale. Ionel Badiu, Andrei Rădoi, Eugen Căpățână, Valentin Popârlan, Jack Umaga, Tangimana Fonovai, Cătălin Fercu și Marius Simionescu sunt în lotul naționalei mari pentru partida cu Belgia, din 10 martie, de la Buzău din Europe Rugby Championship, în timp ce jucătorul de linia a treia Vlad Neculau este prezent în naționala Under-20 pentru un stagiu de pregătire. De asemenea, Stephen Shennan și John Leiatua sunt în refacere după accidentări și vor fi indisponibili pentru acest joc.

Meciul dintre U Cluj și SCM Timișoara Saracens a suferit deja două amânări. Prima din cauza programului încărcat al bănățenilor, care în luna decembrie au disputat meciurile din Continental Shield. A doua amânare s-a consumat săptămâna trecută, când echipa gazdă a cerut amânarea din cauza condițiilor meteorologice.

Tot în 10 martie se joacă și celelalte meciuri din ultima etapă a Cupei României: CSM Știința Baia Mare – Dinamo București și CSM București – Steaua București. Înaintea ultimei runde, clasamentul Cupei este condus de la Baia Mare (22 puncte), urmată de CSM București (19 puncte), Timișoara (16 puncte) și Steaua (15 puncte). Primele două clasate vor avea avantajul terenului propriu în duelurile din semifinale.

LĂSAȚI UN MESAJ