Membru al comunității academice bănățene, ca doctor al UVT, accede într-o funcție importantă în Guvernul Germaniei

162

Prestigios politician german plecat în lumea largă de pe meleaguri ardelene, Bernd Fabritius, este legat și de zona Banatului prin numeroase fire. Recent, dânsul a primit o nouă însărcinare ce poate influența politica germană și implicit europeană pe mult timp înainte. Nu este un secret că problema minorităților și a imigrării sunt teme presante în construcția europeană.

Chiar recent, în cadrul unui turneu de întâlniri cu politicieni germani, parlamentarul Ovidiu Ganț a avut o întâlnire cu Fabritius la Parlamentul Bavariei din Munchen, semn că politica din România nu i-a rămas în afara preocupărilor actuale.

Dr. Bernd Fabritius, membru al comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, fiind învestit în iunie 2017 cu titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, a fost numit Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare și Minorități Naționale.

Personalitatea domnului Bernd Fabritius este emblematică pentru colaborarea dintre România și Germania. Născut, crescut și educat în România, a făcut o prestigioasă carieră politică în Germania, a devenit o personalitate de prim rang a vieții publice germane, a devenit simbolul transformării în modul cel mai fericit a unei organizații de marcă a anilor postbelici, Federația Exilaților (Bund der Vertriebenen) și, prin toate acestea, este o punte vie a relației dintre aceste țări.

„Este pentru mine o deosebită bucurie și onoare să primesc astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, care este încă din copilăria mea una dintre cele mai cunoscute și renumite universități din România. […] Din propunerea acordării titlului înțeleg că îmi este oferit pentru implicarea mea în relațiile bilaterale și buna înțelegere între popoarele europene. În acest context, primesc această onoare în numele întregii comunități a germanilor din România, pentru că titlul nu îmi aparține mie ca persoană, ci întregii comunități din care fac parte”, a spus dr. Bernd Fabritius în cadrul discursului său susținut în 2017 la UVT.

„Aceasta sarcină importantă este o provocare pe care mi-o asum cu plăcere. Astfel, pornesc pe urmele domnului Horst Waffenschmidt, Dr. Christoph Bergner, Hartmut Koschyk precum și ale Dr. Gunter Krings – și mă voi dedica în totalitate pentru îndeplinirea cu succes a acestei sarcini”, a declarat Bernd Fabritius, citat într-un comunicat al Federației Expatriaților.

LĂSAȚI UN MESAJ