România-i cea mai sănătoasă țară din Europa! Vezi care-i cea mai grasă, mai leneșă și mai dependentă de mașină țară de pe planetă…

852

Eurostat a publicat datele referitoare la obezitate în populația europeană. Pe ultimul loc în top se află România, cu un procent de 9,4% de obezi în rândul adulților.

Conform datelor, unul din șase adulți din Uniunea Europeană este obez.
Pe primul loc, Malta – cu un obez din patru adulți, procentul de 26% fiind cel mai mare din Uniunea Europeană.
În raportul Institutului de Politici Publice din 2015 privind obezitatea în Malta s-a remarcat că „atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos și exercițiu fizic, Malta este una dintre cele mai grase, mai leneșe și mai dependente de mașină națiune pe planetă”.

După Malta, cele mai mari proporții de obezitate au fost găsite în Estonia, Letonia, Ungaria și Marea Britanie, cu ceva mai mult de o cincime din adulți în categoria obezilor.

România se află în cea mai bună formă la nivelul Uniunii Europene, cu doar 9,4 la sută dintre adulți obezi, urmată de Italia, Olanda, Belgia și Suedia.

Media UE pentru obezitate a fost de 15,9 la sută sau aproximativ unul la șase adulți în 2014.
Comparativ, statul cu cei mai puțin obezi din Statele Unite ale Americii, Colorado, a avut o rată de 20,2 la sută. Patru state din SUA au avut rate de obezitate de mai mult de 35 la sută – Louisiana, Alabama, Mississippi și Virginia de Vest.

Proporția femeilor obeze a fost mai mare decât bărbații în 11 țări: Belgia, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Suedia și Marea Britanie.

Există, de asemenea, o corelație directă între obezitate și nivelul de educație: 11,5 la sută din adulții bine educați au fost obezi, comparativ cu 19,9 pentru cei care au un nivel mai scăzut de educație.

LĂSAȚI UN MESAJ