Robu și Dobra, front comun și nu prea pentru un stadion modern

161

Timișoara poate să viseze mult și bine la un stadion nou și o sală polivalentă modernă; în condițiile în care reprezentanții autorităților locale și județene nu par capabile să colaboreze infrastructura sportivă va rămâne la nivelul anilor 60-70. În următorii doi ani sunt șanse mici ca lucrurile să se miște în ceea ce privește investițiile.

Că județul Timiș are nevoie urgentă o infrastructură sportivă nu mai este o știre pentru nimeni. În principal municipiul Timișoara are o bază sportivă de mult ieșită din durata de utilizare; arena Dan Păltinișanu construită în anii 60 și sala Constantin Jude ridicată în aceeași perioadă nu mai reprezintă soluții reale. Din păcate variantele nu există în acest moment pentru că orgoliile celor responsabili stau în drum.

De acest lucru s-au convins și timișorenii prezenți la dezbaterea de marți seara, întâlnire la care primarul Nicolae Robu și președintele CJT Călin Dobra trebuiau să găsească o soluție comună. În schimb acuzațiile ”Primăria nu vrea” și ”CJT-ul are alte interese” au fost cel mai des auzite din cele două tabere. Invitați la această dezbatere pentru a ajunge la un numitor comun și de a găsi soluțiile cele mai bune pentru municipiu și județ, reprezentanții celor două instituții a părut a fi în tabere adverse.

Două proiecte diferite, ambele propuse pentru finanțare de Guvern prin Compania Națională de Investiții. Fiecare însă refuzată pentru că nu există unitate, pentru că culoarea politică este o barieră de netrecut. ”Primăria ne pune bețe în roate, nu au vrut să ne susțină proiectul nostru la Giroc; în loc să aprecieze faptul că se va construi ceva la 250 de metri de marginea orașului”, s-a plâns Dobra. ”De ce nu se vrea construirea sălii în zona stadionului, spațiu este suficient. Inițial am primit aprobarea specialiștilor de la CNI și după ce a ajuns Grindeanu premier nu a mai fost bună locația…”, a atacat și Robu.

Apelul lui Grigorescu

După o oră și jumătate de dispute în care fiecare parte și-a susținut cauza – propriul proiect al sălii polivalente – intervenția unui arbitru a adus discuția pe o cale constructivă. Nu orice arbitru, fostul fluier FIFA Nicolae Grigorescu a cerut normalitatea: Primăria și CJT-ul să facă o echipă comună care să analizeze cea mai bună variantă pe care să o susțină împreună la Guvern. Finalul a adus un prim semn de înțelegere între cele două tabere că vor căuta o soluție optimă.

Abordarea subiectului stadionului Dan Păltinișanu a aprins din nou spiritele în sală. ”Acest stadion va fi demolat pentru că este un pericol”, au fost vorbele șefului de la CJT cu care și-a pus în cap suporterii. ”Eu nu sunt de acord ca acest stadion pe care a cântat și Shakira (!?) să fie demolat. El se mai poate folosi cu unele restricții și se poate construi altul alături”, a sărit Robu.

Ulterior Dobra a făcut câteva precizări care au liniștit apele: ”Demolarea nu se va produce acum, poate peste un an; în mod cert doar după ce vom avea un contract semnat pentru construirea unuia nou. Din păcate Guvernul ne-a transmis că până în 2020 nu avem prioritate la fonduri, așa că posibil să preluăm noi construcția. Totuși CJT-ul ar putea să realizeze investiția din fonduri proprii – avem 50 de milioane de euro anual pentru investiții și ne-am descurca”.

Primarul nu a rămas nici el dator și a garantat că și municipalitatea poate ridica pe forțe proprii o sală polivalentă, alta decât cea blocată pe strada Podeanu!

După mai bine de două ore de discuții, toată lumea a plecat către casă cu o grămadă de întrebări și destule promisiuni… Cert este că a fost nevoie de inițiativa unor suporteri pentru a-i pune la aceeași masă Primăria și CJT-ul!

LĂSAȚI UN MESAJ