Atenție șoferi! Din vară, aveți de achitat o nouă taxă costisitoare!

1161

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Am aflat pe surse, în exclusivitate, cea mai probabilă soluţie care va fi adoptată: o taxă care va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii. Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon.

Aceasta este varianta de lucru în acest moment, potrivit unor surse oficiale. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii. Peste 120.000 de mașini au fost d deja deouă luni la începutul anului. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a lui 2017.

Aceleaşi surse oficiale au susţinut pentru Știrile TVR că noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini în functie de cât de mult poluează autoturismele lor.

1 COMENTARIU

  1. Bun dar nu inteleg un lucru noua taxa se aplica la prima inmatriculare si va fi valabila 3 ani din vara incolo si dupa se transforma in impozit, sa inteleg ca cei care au inmatriculat deja masina si nu vand masina timp de 3 ani nu ar avea nici o problema pana cand intra impozitu unde daca masina e vechie etc etc platesc sume colosale de 2000 – 3000 euro?

LĂSAȚI UN MESAJ