Robu se dezlănțuie. Care este adevărul în legătură cu multitudinea de marcaje de la Pasajul Jiul

4768

După ce timișorenii au luat la mișto, în nenumărate rânduri, mai ales pe rețelele de socializare, marcajele trasate în apropierea noului Pasaj Jiul, luându-l în râs și pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, edilul a răbufnit pe Facebook. Acesta a ținut să precizeze că nu are nici o legătură cu acel marcaj și că ,,un primar nu este nici proiectant și nici realizator de marcaje rutiere”.

Redăm, mai jos, textul integral postat de Nicolae Robu pe rețeaua de socializare Facebook.

,,HAI SĂ LĂMURIM LUCRURILE CU MARCAJUL DE LA INTERSECȚIA JIUL – REPUBLICII !

1. N-am nicio legătură cu acel marcaj! Dimpotrivă, părerea mea a fost să nu se realizeze și mi-am exprimat-o la fața locului, sâmbătă, în jurul orei 19.00, înainte de a pleca de pe șantier. Dar, un primar nu este nici proiectant și nici realizator de marcaje rutiere și lucrul acesta ar trebui să-l știe orice om care pretinde că are inteligența superioară unei gâște -ca să iau un referențial!- 🙂).
2. În jurul orei 24.00, sâmbătă spre duminică, când am revenit pe șantier, am găsit intersecția marcată, urmare a deciziei specialiștilor. Mi-am exprimat imediat nemulțumirea, spunându-le celor prezenți -anticipând 100% ce a urmat să se întâmple a doua zi!-, că, în plan mediatic- și numai în plan mediatic, accentuez, respectiv pe rețelele de socializare-, s-a ales praful din inaugurare și de toată zbaterea, munca, lupta, pasiunea, FELIA DE VIAȚĂ puse în joc pentru realizarea acestui obiectiv. Dar, pentru mine, planul mediatic contează prea puțin, eu sunt omul esențelor, al mizelor mari și nu al can-can-ului, al derizoriului în diversele lui înfățișări! BUCURIA REALIZĂRII UNUI ASEMENEA OBIECTIV, A UNUI NOU PASAJ, AL DOILEA ÎN 5 ANI -ȘI VA VENI ÎN CURÂND INAUGURAREA CELUI DE-AL TREILEA, “POPA ȘAPCĂ”!-, BUCURIA BINELUI REALIZAT PENTRU ORAȘUL IUBIT ȘI PENTRU LOCUITORII LUI -60000 DE BENEFICIARI DIRECȚI PE ZI ȘI ALȚI ZECI DE MII DE BENEFICIARI INDIRECȚI!- ESTE, DINCOLO DE ORICE PETARDE, IMENSĂ! Și astfel de bucurii mă încarcă pe mine și mă fac apt de luptele pe care viața mă cheamă să le duc, APT SĂ FIU MEREU ÎNVINGĂTOR!
3. Întrucâ sondajul realizat de mine pe Facebook, după 5 zile de folosință a pasajului, sondaj la care au răspuns deja peste 1600 persoane, nu arată o suficient de mare, în raport cu exigențele mele, percepție pozitivă a cetățenilor asupra marcajului cu pricina:
* 37.5% din repondenți afirmă că marcajul îi ajută în trafic
* 43.5% din repondenți afirmă că marcajul nici nu îi ajută în trafic și nici nu îi încurcă
* 19.0% din repondenți afirmă că marcajul îi încurcă în trafic,
am cerut specialiștilor să vină cu alternative, neexcluzând nici alternativa lăsării intersecției nemarcată, așa cum sunt alte intersecții în orașul nostru și în alte orașe. MENȚIONEZ, ÎNSĂ, CĂ DECIZIA LE APARȚINE, AȘA CUM LE APARȚINE ȘI RĂSPUNDEREA!
4. Dați Share și pronunțați-vă prin comentarii! Specialiștii le vor analiza, vă asigur!”, a scris Robu. 

2 COMENTARII

  1. Cred că dăm prea mare importanță marcajelor de la pasaj, e adevărat sunt cam multe și aiurea, dar cred că uităm de fapt realizarea- pasajul în sine.

  2. In primul rând tot respectul Domnule PRIMAR NICOLAE ROBU pentru ce sa facut pana acum in Timișoara, dar si ce se va mai face. Într-adevar nu e important marcajul in sine cum sa facut, dar acesta parerea mea e ca ajută ( ptr că sunt foarte mulți care nu stiu să își țină încadrarea în intersecție sau nu vor să o țină corect) si atunci au șansa sa se reglementeze. Respect

LĂSAȚI UN MESAJ