Malcolm Mitchell Young a plecat să compună și să cânte în altă lume

176

Pentru cei ce au început să cunoască unele lucruri despre muzica anilor 70 și 80 cu urechea lipită de difuzoarele date destul de încet ale aparatelor de radio pe unde scurte, numele de Malcolm Young era similar cu „High Voltage”.

Trei frați muzicieni pe numele lor „Young” au dus departe renumele Australiei. De fapt ei erau născuți în Scoția și au ajuns australieni prin adopție. Doi dintre acești frați au pornit în anul 1973 o trupă de rock. Malcolm Mitchell Young se alătură unor prieteni cu ceva talent și încep să cânte. Aceștia erau: Colin Burgess la baterie, Larry Van Kriedt la bas, iar mai apoi solistul vocal Dave Evans. Mai apoi este convins și mezinul Angus Young să se alăture. Așa se pun bazele unei trupe ce avea să devină, în ani, simbolul spiritului liber. Dacă AC/DC este scris pe mai toate aparatele electrice ce au un transformator, același simbol apare pe un număr greu de apreciat de discuri. Ele sunt câteva bune sute de milioane de exemplare editate legal. Și cel puțin încă pe atâtea pe înregistrări piratate. La extrem de lunga listă de succese și-a adus o contribuție maximă un om din umbră, Malcolm Young. Omul cu chitara ritmică și compozitorul de geniu a stat mai tot timpul în umbra fratelui său mai tânăr Angus și a lui Bon Scott iar mai apoi după decesul acestuia a lui Brian Johnson.

Cel ce a înființat trupa AC/DC și a fost spiritul creator a stat timp de 41 de ani în spatele mai carismaticilor săi prieteni. Doar o scurtă perioadă în 1988 a lipsit din trupă. A fost anonimul acela cu chitara.

La fel de modest și aproape pe neobservate s-a retras de pe scenă în 2014. Sănătatea nu-i mai permitea să apară pe scenă. Cine ar fi vrut să vadă un suferind jucând rolul unui tânar dezlanțuit?

Acum a plecat definitiv pe un drum de el știut sau poate pe un nou „Highway” ce de data asta poate va fi „to Heaven”. Acolo se va întâlni cu „Bandi” Scott și vor fonda o nouă trupă de hard rock și de fulgere nu vor duce lipsă.

LĂSAȚI UN MESAJ