Primăria Timișoara pe cale să piardă banii europeni – 6 milioane de euro?!

457

Primăria Timișoara este pe cale să dea înapoi 6 milioane de euro primiți pentru un proiect european, care prevedea reabilitarea malurilor Begăi, piste de biciclete și mici porturi pentru vaporașe folosite în transportul public pe apă, dar, nu a fost dus la bun sfârșit.

În Europa, acest sistem de transport pe apă nu e o noutate și prezintă avantajele că, pe lângă atracția turistică, vaporașele ar degreva transportul în comun și ar fi mai rapide. În Timișoara, aceste vaporașe cumpărate cu bani grei, ar fi trebuit să lege estul de vestul orașului în numai 15 minute, față de 30 de minute cât face un autobuz al societății de transport.

Primăria motivează că nu a reușit să implementeze proiectul și că de aproape doi ani de zile vaporașele stau ancorate în stații pentru că, la rândul lui, Ministerul Transporturilor nu și-a îndeplinit obligațiile ce-i reveneau.

“Nu merg pentru că așteptăm de un an și jumătate să se creeze o structură cerută de lege numită Administrația Căii Navigabile Canalul Bega. Suntem în pericol să pierdem acei bani pentru că Guvernul nu vrea să genereze o Hotărâre de Guvern de înființare a acestei structuri”, spune primarul Timișoarei – Nicolae Robu.

Ministerul Transporturilor susține că porțiunea de apă nu este în administrarea lor, ci în administrarea primăriei, și a Apelor Banat, motiv pentru care, nu poate crea această autoritate. Termenul limită pentru ca Primăria Timișoara să nu piardă banii europeni – 6 milioane de euro, este 31 decembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ