Robu recunoaşte: proiectul parcului de skate, un eşec!

170
protest skatepark

Tinerii din Timişoara îşi doresc un parc de skate unde să poată simţi adrenalina în cele mai sigure condiţii, fie că vorbim despre cei pasionaţi de biciclete, de role sau skateboard. Iar autorităţile promit construirea unui astfel de spaţiu de ani buni. Şi administraţia Robu a început un astfel de proiect, dar lucrurile s-au împotmolit încă de la stadiul de proiectare, iar tinerii stau tot cu gândul la parcul mult dorit.

După multe controverse şi chiar un protest, primarul Timişoarei recunoaşte că documentele tehnice au fost întocmite prost de la început.

“La skatepark, de la început firma Kasdum a afirmat că proiectul are multe scăpări și nu-și asumă să continue în aceste condiții. Termenul de realizare era de trei luni. Este un eșec! Noi ne-am dorit să avem acest parc, așteptat de mulți tineri. Nu avem, dar oricum sunt destule altele, slavă domnului”, a declarant Nicolae Robu.

Întradevăr, Timişoara beneficiază de multe parcuri, dar niciunul nu oferă spaţiu pentru sporturi extreme sau echipamente specifice. Tocmai de aceea, tinerii pasionaţi de astfel de activităţi au protestat weekendul trecut şi au cerut parcul de skate promis de atâţia ani. Ei spun că nu se pot desfăşura în alte parcuri sau zone verzi din oraş pentru că alţi timişoreni sunt deranjaţi şi le cer să plece. Construirea parcului de skate a fost una dintre promisiunile de campanie ale edilului- şef. Poate în următorul mandat îşi va îndeplini promisiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ