Primul vaporaş, Decebal, va intra în probe în luna mai. Nu se ştie când va transporta pasageri

421

Primul vaporaş a fost denumit, oficial, Decebal TM, adică a fost înmatriculat cu acest nume şi a primit şi dreptul de a arbora pavilionul României. La jumătatea lunii mai se pot face probele pe apa canalului Bega, dar încă nu se ştie când va plimba turiştii.

“Am primit o înştiinţare. A fost aprobată cererea referitoare la acordarea dreptului de a arborare a pavilionului României şi dreptul de înmatriculare a navei. Decembal TM. A fost eliberat atestatul de bord, cu termen de valabilitate neliminat. Asta înseamnă că o etapă importantă a fost parcursă. Acum aştepatăm doar codul ENI (n.r. codul de la Bruxelles) şi mi s-a spus că acest cod se obţine în circa o săptămână – 2 săptămâni”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În aceste condiţii vaporaşul poate lansat pe apă şi va intra în curând în probe.

„Ne așteptăm ca pe la jumătatea lunii mai să putem introduce în probe vaporașul Decebal, cel puțin, și imediat după, să-l putem introduce în uz public. Pot spune că nu va mai curge multă apă pe Bega până când ne vom putea plimba cu vaporașul. Totul e pregătit, așa mi s-a spus”, a adăugat primarul.

Vă reamintim că Primăria Timişoara a cumpărat 7 vaporaşe pentru transportul public şi în scop de agrement pentru canalul Bega, cu 7 milioane de lei. Momentan RATT instruieşte marinari, iar autorităţile municipale lucrează la înmatricularea ambarcaţiunilor şi înfiinţarea portului. Cele 7 vaporaşe trebuie să circule pe Bega până la finalul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ