Robu i-a scris epistola promisă lui Vacăroiu! Vezi şansele de reușită ale demersului „scriitoricesc”!

83

Cu finanțarea sportului local aflată în grea cumpănă, (situația echipei ACS Poli Timișoara, în special, fiind tot mai disperată!), la care se adaugă și imposibilitatea finanțării proiectului „Timișoara Capitala Culturală Europeană”, primarul Nicolae Robu i-a scris, până la urmă, scrisoarea promisă lui Nicolae Vacăroiu.

În epistolă, primarul Timișoarei îi solicită, „pe un ton respectuos” președintelui Curții de Conturi a României, să dea curs solicitării autorităților locale de a relansa, în condițiile legii, finanțarea proiectelor sportive și culturale.

Primarul Robu îi precizează lui Vacăroiu că dacă instituția condusă de acesta va întârzia să ofere o soluție la problemele menționate anterior, atât sportul timișorean, cât și „dosarul” de candidatură a Timișoarei la titlul de „capitala culturală europeană” vor fi total compromise .

Pe aceeași lungime de undă cu primarul Timișoarei se află și președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care a declarat recent că se va întâlni personal cu Nicolae Vacăroiu pentru a accelera rezolvarea cazurilor amintite.

Rămâne de văzut dacă epistola d-lui Robu, respectiv vizita, sperăm, nu doar de „curtoazie” a d-lui Bojin la fostul lider de frunte al PSD, Vacăroiu, vor aduce „liniștea” financiară mult așteptată atât de inimile celor doi politicieni locali, cât mai ales de cele ale sportivilor si oamenilor de cultură din Timișoara!

P.S. O știre de ultima oră, cel mai recent raport al Curții de Conturi a României, dat ieri publicității, vine ca un duș rece pentru autoritățile locale. Raportul menține ideea prejudiciilor de ordinul zecilor de milioane de lei, produse din bani publici, ca urmare a finanțării fotbalului timișorean, în special, atât în „epoca Marian Iancu”, cât și în perioada 2012-2014, perioadă în care la conducerea administrației locale se aflau și continuă să se afle domnii Robu și Bojin !

Așadar, de urmărit !

LĂSAȚI UN MESAJ