Ruinele fostei Întreprinderi Poligrafice Banatul dispar. Se ridică un complex imobiliar

477

Urmele fostei fabrici din Timişoara de unde ieşeau pe bandă jocurile Piticot, Nu te supăra frate sau Păcălici, vor dispărea anul acesta. Autorităţile locale au aprobat planul de modernizare a zonei, iar anul acesta urmează să fie demolate ruinele care au rămas aici.

Orice timişorean care trece pe Calea Aradului, imediat lângă Parcul Botanic, trebuie să ştie că ruinele care se înalţă acolo sunt tot ce a rămas din Întreprinderea Poligrafică Banatul, una dintre cele mai prospere din Europa de Est înainte de anii 90.

Din păcate fabrica a dispărut odată cu explozia capitalistă de după 1989. În ultimii 26 de ani a ajuns casă pentru oamenii străzii şi un focar de infecţie pentru oraş.

Amplasamentul a fost cumpărat însă de un investitor străin care a decis să ridice aici un complex imobiliar. Anul trecut a fost depusă şi aprobată documentaţia pentru realizarea investiţiei complexului Park Plaza.

Pe 23.000 de metri pătraţi se va contrui o clădire cu peste 17 etaje, care va găzdui atât apartamente cât şi birouri. Va exista aici şi un hotel, mai multe clădiri mai mici, parcări subterane şi un parc.

Investiţia a fost condiţionată de Primăria Timişoara care a solicitat investitorului ca o parte din teren să fie alocat pentru căi de acces. De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş a impus ca 16% din suprafaţă să fie spaţiu verde.

Astfel, locul Întreprinderii Poligrafice Banatul va fi luat de un comlex modern. Jucăriile tipărite la Timişoara vor fi doar o amintire.

2 COMENTARII

  1. alta enjenerie finaciara a lu nea Vapsitu, care nu-i mult de cind se batea cu caramida din chirpici in piept ca nu va aproba investitii imobiliare pina cind PUZul, alea-alea, etc. nu vor fi clare…PUZ care, stim in ce stare se afla!

LĂSAȚI UN MESAJ