Revin migranții! 11 transfugi capturați la granița Timișului

135

O zi da, o zi ba! Cam aşa putem descrie valul de migranţi care s-a obişnuit să forţeze graniţele judeţului Timiş. Dacă marţi un singur migrant a fost prins de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să fugă, ilegal, în Serbia, miercuri fluxul a revenit.

Poliţiştii de Frontieră de la Moraviţa au capturat 11 transfugi care doreau să intre, de această dată, în România, prin Moraviţa, pentru ca mai apoi să pornească spre Ungaria şi mai departe spre Austria, Germania, Suedia sau Belgia.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Stamora Germană, şapte cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Alţi patru cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector, în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Transfugii provin din Iran, şapte dintre ei, şi din Afganistan, alţi 4. Este vorba de bărbaţi şi femei, dar şi minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 57 de ani. Niciunul dintre migranţi nu avea documente de identitate sau actele necesare trecerii legale a vamei. Toţi au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

UPDATE: Alţi 14 transfugi prinşi la frontieră

Poliţiştii de frontieră au mai descoperit un grup de migranţi pe fâşia verde dntre România şi Serbia. În zona Frontierei Naidăș au fost depistaţi 14 cetăţeni din Yemen, Irak și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în Timiş, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Este vorba despre doi bărbaţi și trei femei cu vârste cuprinse între 25 și 38 ani şi nouă minori având vârste cuprinse între 1 şi 12 ani de ani, aceștia declarând că sunt din Yemen, Irak și Siria și formează 3 familii.

migranti-1

LĂSAȚI UN MESAJ