Detonări de bombe şi focuri de armă în curtea Poliţiei Judeţului Timiş-VIDEO

353

Încă de la orele dimineţii, cei care locuiesc în zona Poliţiei Judeţene din Timişoara au putut auzi lătrături de câini şi focuri de armă, dar şi vedea porţile larg deschise. De ce?

Nu a fost nimic deosebit, ci „Ziua porţilor deschise”, cu ocazia împlinirii a 195 ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Curtea Poliţiei s-a dovedit a fi neîncăpătoare, pentru cei mici în special, de la şcoli şi grădiniţe, care erau foarte curioşi la ceea ce s-a întâmplat. Au fost numai ochi şi urechi la toate exerciţiile de dresaj, urmărire, atac, detonare de bombe, iar la sfârşit s-au transpus în rolul poliţiştilor, luând locul acestora pe motociclete sau în maşinile de poliţie.

„Cei prezenţi au putut admira dotarea şi tehnica poliţiştilor, precum şi demonstraţii de luptă, intervenţie şi dresaj canin”, a spus Ancuţa Murariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

La rândul său, inspectorul şef interimar al IPJ Timiş, Dan Stoicănescu, a ţinut să mulţumească presei pentru prezenţă, dar să şi transmită tuturor colegilor atât din judeţ cât şi din ţara un „La Mulţi Ani” de ziua Poliţiei.

„Astăzi am organizat „Ziua porţilor deschise”, am transmis tuturor şcolilor din judeţ, prin intermediul Biroului Criminalităţii şi am invitat copiluţii să vină să vadă tehnica de care ne folosim în activitatea de zi cu zi şi tacticile noastre de intervenţie”.

Copiii au fost împărţiţi pe serii, de la ora 12 fiind programaţi cei mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ