CFR e în grevă, ministrul Transporturilor promite creşteri salariale-VIDEO

470

Peste 100 de trenuri sunt în continuare blocate în gări din toată ţara, după ce angajaţii şi mecanicii de locomotivă au intrat în grevă spontană. În acest context, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, încearcă să aplaneze conflictul şi promite creşteri salariale pentru CFR-işti.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a participat în această dimineață la teleconferinţa organizată de CFR S.A. cu toate regionalele din ţară, în contextul protestului spontan al angajaţilor din domeniul feroviar. Ministrul a întărit ideea că în proiectele Bugetului de Venituri şi Cheltuieli ale CFR S.A. şi CFR Călători sunt prevăzute creşteri salariale. Bugetele vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern. În acest moment, proiectele se află pe circuitul de avizare”, transmite Ministerul Transporturilor.

CFR SA are inclusă în bugetul companiei pentru anul 2017 o creştere a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor. Administraţia a propus partenerilor sociali încheierea unui acord până la semnarea CCM pentru perioada 2017/2018 pentru a asigura astfel protecţie socială angajaţilor, relaţii de muncă echitabile, precum şi un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei după expirarea în data de 21 martie 2017, a Contractului Colectiv de Muncă, însă sindicatele au refuzat acest lucru.

La CFR Călători, administrația intenționează să reașeze clasele de salarizare, în funcție de fondul de salarii care se va asigura prin Bugetul de Venituri și Cheltuieli al companiei, pentru funcțiile de bază: acari, manevranți, șefi de manevră, conductori, șefi de tren, casieri, mecanici de locomotivă, informatori din ramura MC și pentru funcțiile de execuție din celelalte ramuri, cu posibilitatea de diferențiere în funcție de complexitatea și de volumul de muncă.

„Chiar ieri (n.r. marţi) am căzut de acord cu lideri ai sindicatelor feroviare asupra prevederilor bugetare din Bugetul de Venituri și Cheltuieli. Bugetul urmează a fi promovat prin Hotărâre de Guvern și, mai apoi, măsurile împreună cu majorările salariale să se regăsească în Contractele Colective de Muncă ale celor două companii”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Vă reamintim că protestul angajaţiilor CFR a afectat şi 23 de trenuri de pe raza Regionalei Timioşoara, printre care şi două garnituri internaţionale: Timişoara – Budapesta, tren blocat la Vinga, şi Viena – Bucureşti, staţionat la Simeria.

1 COMENTARIU

  1. Cel putin la infrastructura si CFR Calatori se mai pune in discutie salariul in scghimb la CFR MARFA , dupa ce ani in sir s-a disponibilizat personal in ideea rentabiliZarii societatii, s-a dovedit cat de mizarabila a fost masura intrucat salariile nu au mai crescut, acestea fiind de mizerie. dresati de comunism salariatii de la cfr marfa nu fac greva si nu sunt in stare sa isi ceara drepturile. Ani in sir au fost depistati hotii din aceasta societate , SEFI CU FUNCTII DE CONDUCERE care, fie ca nu au patit nimic fie au ramas pe posturile cheie , PLATITE FOARTE BINE. DE ANI BUNI SE DOVEDESTE CA IN cONSILIUL DE ADMINISTRATIE SUNT CAPETE DE CAPRA CARE NU NUMAI CA NU AU RENTABILIZAT SOCIETATEA DAR AU FURAT IN BAZA CONTRACTELOR ILEGALE , TOT CE AU PUTUT . SI ACUM SE PROCEDEAZA ASA. SINDICATELE , NEISPRAVITE , SUNT COMPLICE LA ASTA. MAI OFERA SALARIATILOR 2 LEI IAR ACESTIA PE ZICALA – MAI BINE SI ATAT DECAT DELOC- MERG INTR-O PROSTEALA DEPLORABILA. TREBUIE CA TOTI CEI CARE AU ADUS CFR MARFA IN SITUATIA ASTA SA DEA SOCOTEALA .

LĂSAȚI UN MESAJ