Restructurări la primăria unui mare oraș din Banat! Se desființează peste 100 de posturi, dar cresc salariile angajaților rămași

587

Edilul Popa desființează 120 de posturi, dar crește salariile angajaților din Primărie.

Noua organigramă și întârzierea creșterii salariilor angajaților din Primăria Reșița au fost punctele pentru care consilierii PSD i-au cerut explicații lui Ioan Popa în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Edilul a venit cu lămuriri atât în privința salariilor din Primărie, cât și asupra reorganizării interne a serviciilor aflate în subordine.

”Vreau în primul rând să cresc salariile ”pălmașilor” cum spun unii, salariile celor de jos, care muncesc la asfaltări, la spații verzi, la cimitire, la câini, să le duc la un nivel de rezonabilitate mai ales că nu o fac neapărat de dragul lor, dar dacă nu reușesc să le fac un salariu rezonabil, nu vor mai sta și îi pierd, pentru că piața privată ne fură oamenii”, a precizat Popa. Majoritatea muncitorilor din Primărie au salarii derizorii, fiind angajați cu minim pe economie.

După noua organigramă, care urmează să fie finalizată în câteva zile și apoi trimisă la București la ANFP, în administrația locală vor fi desființate 120 de posturi, iar anumite birouri și servicii vor dispărea sau vor fi reorganizate.

”În ultimii 15 ani s-au creat birouri și servicii pentru ca un om să aibă un salariu mai mare. Pentru că nu puteai să îi dai un salariu peste un anumit nivel dacă nu era șef de birou sau șef de servicii și atunci, deși nu aveai nevoie de un birou, luai dintr-o grămadă 5 oameni și-ți formai un birou sau serviciu fictiv, de fapt să fie la număr”, a precizat Popa.

Și Poliția Locală va fi reorganizată. Va fi desființat Serviciu de Resurse Umane, Biroul de Achiziție și Compartimentul de Contabilitate, nemaifiind nevoie, după opinia lui Popa, de acestea în cadrul Poliției Locale, toate acestea existând în Primărie.

”Nu facem restructurări la nivelul Poliției Locale acolo unde ei stau cu cetățeanul pe stradă. Ne referim la birouri, mai scoatem un pic din birouri”, a mai afirmat Ioan Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ