Primăria Timişoara şi Colterm, bune de plată. Ce sume datorează furnizorului de gaz

176
Primăria Timişoara şi Colterm au pierdut definitiv procesul intentat împotriva E-on Gaz, la începutul acestui an. Curtea de Apel Mureş a menţinut sentinţa dată anterior de Tribunalul Specializat Mureş şi obligă cele două instituţii să achite 29 de milioane de lei către furnizorul de gaz.
Suma reprezintă costul gazelor livrate în Timişoara în perioada februarie – mai 2016. Colterm a beneficiat de gaze, dar nu a achitat şi costul acestora, aşa că furnizorul a fost nevoit să se adreseze instanţei. Acum încearcă să îşi recupereze banii.
„Prin sentinţa Curţii de Apel Mureş, Colterm si Municipiul Timişoara, au fost obligate la plata a aproximativ 29 milioane către E.ON Energie România, reprezentând contravaloarea gazelor naturale consumate, penalităţi de întârziere şi taxa de timbru. La această dată, Colterm şi Municipiul Timişoara mai au de plătit din obligaţia mai sus menţionată, suma de 10,3 milioane lei, E.ON Energie România urmând să efectueze toate demersurile legale pentru recuperarea acesteia”, transmite furnizorul de gaz. Colterm mai are de achitat şi peste 20 de milioane de lei către ANAF, iar în acest caz s-a stabilit o plată eşalonată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ