Reacția USR Timiș cu privire la situația politică a României: ,,Trebuie să înceteze mascarada”

138

Președintele USR Timiș, Cristian Moș, a analizat alături de colegii săi de partid, situația politică din acest moment, ce tinde să degenereze într-o criză politică reală. Se pare că un conflict intern dintre membri aceleiași formațiuni va expanda cuprinzând tot mai mult dintre politicienii până acum neutri.

Tocmai în acest scop se face un nou apel pentru a relua discuțiile pașnice și normale ca între oameni raționali. În opinia lor, totul este de un absurd ce începe să fie chiar tragi-comic. USR nu ia partea nimănui, dar crede că trebuie să înceteze mascarada.

Moțiunea de cenzură inițiată de coaliția majoritară PSD-ALDE împotriva propriului guvern – o însăilare absurdă de pretexte mincinoase servite românilor pe post de explicații care să ascundă cauzele reale ale crizei politice declanșate de PSD.

Războiul intern care se derulează în PSD nu are nici cea mai mică legătură cu apărarea democrației și a votului românilor.

Ceea ce se întâmplă acum în PSD este doar o încleștare pentru putere între reprezentanții unor facțiuni interne ale unui partid ce funcționează asemeni unui grup infracțional organizat.
Reprezentanților PSD nu le pasă nici de respectarea regulilor fundamentale ale unui stat democratic și nici de votul românilor, așa cum mincinos pretind în textul moțiunii de cenzură pe care au inițiat-o împotriva propriului guvern. O dată cu această moțiune, PSD nu face decât să ducă minciuna și batjocura față de români la cote paroxistice, riscând stabilitatea țării și utilizând instituții ale Statului pentru o acțiune internă de reglare de conturi.

Echipa USR Timiș condamnă cu fermitate iresponsabilitatea cu care inițiatorii moțiunii de cenzură invocă pretexte complet lipsite de plauzibilitate pentru a justifica un demers născut dintr-o obediență oarbă față de liderul PSD Liviu Dragnea. Este limpede că, într-o manieră lașă, cei doi lideri ai coaliției majoritare PSD-ALDE și-au convertit problemele penale în priorități naționale absolute, cu prețul destabilizării țării și al declanșării unei grave crize politice.

La fel de neconvingătoare și de condamnabile sunt și motivațiile invocate de premierul Sorin Grindeanu pentru a-și argumenta încrâncenarea de a rămâne prim-ministru după retragerea de către PSD a sprijinului politic. După ce aproape șase luni s-a complăcut în situația de a fi o unealtă docilă și tăcută în mâinile președintelui PSD, Sorin Grindeanu pretinde că și-ar fi descoperit, subit, verticalitatea de care nu a dat dovadă în lunile ianuarie – februarie 2017.

Echipa USR Timiș apreciază că gestul recent al premierului de a căuta susținere la Timișoara a fost doar o încercare ieftină de manipulare a percepției opiniei publice. O persoană care a maculat prin prestația sa imaginea Timișoarei, făcându-se părtaș, în baza propriei semnături, la aberațiile prevăzute de OUG 13, nu poate aspira acum la sprijin și reevaluare din partea timișorenilor.

,,Pretinsa criză de conștiință a domnului Grindeanu este neconvingătoare. Iar moțiunea de cenzură inițiată de coaliția majoritară PSD-ALDE împotriva propriului guvern este o însăilare absurdă de pretexte mincinoase care le sunt servite românilor pe post de explicații menite să ascundă cauzele reale ale crizei politice declanșate de PSD.

Considerăm că bunul simț și buna credință a românilor nu pot fi induse în eroare de această mascaradă prezentată public drept moțiune de cenzură. USR Timiș le solicită membrilor coaliției majoritare PSD – ALDE să își rezolve singuri, în cel mai scurt timp, disputele interne pentru putere.

Criza declanșată a generat instabilitate în țară și a făcut să cadă definitiv niște măști. I-am putut vedea astfel pe reprezentanții la vârf ai actualei coaliții majoritare exact așa cum sunt ei în realitate: avizi de putere, grupați în haite, dispuși oricând să se decimeze unii pe alții și să arunce țara în aer, pentru a dobândi cât mai multă putere și pentru a ajunge să dețină controlul mecanismelor de acces la banii publici.”, spun cei din USR Timiș.

Acestea fiind cauzele reale ale actualei crize politice, USR refuză să gireze, prin voturile parlamentarilor săi, moțiunea inițiată de coaliția majoritară PSD-ALDE împotriva propriului guvern.

Parlamentarii USR nu se vor face părtași la acest scenariu absurd, sfidător și iresponsabil pus la cale de PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ