Razie dură a poliției în vestul țării! Ce–au descoperit oamenii legii întrece orice limită

804

Polițiștii cărășeni au desfășurat, pe parcursul săptămânii trecute, acțiuni de control pe toate drumurile publice din județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au retras zeci de permise de conducere și certificate de înmatriculare și au aplicat peste 600 de amenzi participanților la trafic care au încălcat prevederile legale.

651 de sancțiuni contravenționale și 41 de permise de conducere și 25 de certificate de înmatriculare retrase – așa arată bilanțul activităților derulate săptămâna trecută de către polițiștii rutieri cărășeni pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

„Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 238, au fost date pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 44 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță. Zece conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 16 care nu au respectat regulile privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 41 de permise de conducere și retrase 25 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Sursa: https://resita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ