RĂZBOI TOTAL. Parlamentarii vor să blocheze definitiv DNA! Corupții nu sunt în parlament, sunt la DNA!…

447

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, a lansat un Apel către parlamentari, în care cere parlamentarilor ”să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”.
”Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA” – subliniază la un moment dat în declarație Călin Popescu-Tăriceanu, amintind de infractorul condamnat Adrian Năstase, care declara la televiziune, pe vremea când a fost prim-ministru și a fost arestat unul dintre protejații PSD, că el, Adrian Năstase, nu crede în arestările de vineri seara…

Călin Popescu-Tăriceanu:

”Este binecunoscută poziția mea potrivit căreia DNA nu mai slujește de mult Justiția, ci, în spatele paravanului luptei necesare și legitime cu corupția, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituții.

Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle și trâmbițe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanțe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care și-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidați nedoriți și incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare. Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenția procurorilor de la DNA, coincidență, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA.

Cu această motivare, fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA. Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe.

Doresc să se înțeleagă foarte clar că acest apel nu are niciun fel de legătură cu aparteneța politică a politicienilor vizați de DNA sau cu relațiile interumane la un moment dat. Eu apăr de mai multă vreme niște principii, cum ar fi principiul separației puterilor în stat, indiferent de numele celui în cauză: Elena Udrea, Victor Ponta sau alții.

Nu putem să mai acceptăm judecăți cu măsură dublă. Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze,pentru că altfel sunt certați de Președintele Iohannis și de alți membrii ai corului prezidențial. Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte, și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți”.

2 COMENTARII

  1. Infractorii din politica romaneasca au tot interesul sa blocheze DNA, la fel cum au blocat comisiile de cercetare a plagiatelor savarsite de aceeasi politicieni. Daca romanii onesti, atatia cati au mai ramas, nu ies in strada HAITELE de infractori si JEFUITORI postdecembristi vor pune societatea romaneasca la pamant.

LĂSAȚI UN MESAJ