RATT vrea buget de peste 100 de milioane de lei. Investiţiile, sub 6%

133

Regia Autonomă de Transport Timişoara, societate a Consiliului Local Timişoara cu grave probleme financiare, cere Primăriei Timişoara un buget pentru anul 2017 de 104 milioane de lei.

Din păcate, aşa cum se întâmplă an de an, regia nu produce şi profit. Şi pentru anul 2017, acesta este estimat la mai puţin de un milioan de lei. Nici investiţiile nu sunt importante pentru RATT. Doar 6 milioane de lei vor merge spre obiective noi, neprezentate însă în propunerea către Consiliul Local Timişoara.

O gaură în bugetul regiei şi, implicit al Timişoarei, o reprezintă miile de gratuităţi pe care le oferă societatea călătorilor. Peste 6,6 milioane de lei se scurg pentru ca elevii, veteranii, pensionarii şi alte categorii de persoane să poată circula gratuit cu mijloacele de transprot în comun .

Compensaţia a fost estimată pentru a acoperi efectele asupra veniturilor si cheltuielilor în conditiile îndeplinirii obligaţiilor de serviciu de transport public pentru sistemele de transport administrate de regie in 2017 (reduceri şi gratuităţi-facilităţi la transportul urban, studenţi şi masteranzi, biciclete, naval)”, se arată în referatul trimis de RATT la Primăria Timişoara.

Despre investiţiile pe care RATT le va face în acest an, dar şi detaliile legate de bugetul regiei puteţi citi pe larg în ediţia tipărită a ziarulu Banatul azi de săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ