Intocmirea unui dosar al prețurilor de transfer nu mai este o necunoscută pentru mediul de afaceri din Timiș VIDEO

388

Pentru specialiștii din firmele timișene care încă mai aveau neclarificate unele aspect legate de prețurile produselor a avut loc astazi, 30 martie, o deosebit de interesantă ședintă de lucru.

Camera de Comerț Industrie și Agricultură împreună cu firma Rödl & Partner au crezut că este instructiv să organizeze un seminar special despre o temă generoasă pentru mediul de afaceri. S-au pus în discuție aspect teoretice și practice despre dosarul prețurilor de transfer, și au fost aduse în discuție și unele oportunități de finanțare nerambursabilă.

dosar preturi transfer (2)

Au fost, pentru început, definite aceste noi concepte despre ce însemnă prețurile de transfer, o noțiune destul de recentă în economia românească ce a apărut abia în 1994. Specialiștii firrmei de avocatură și economiști au vorbit publicului despre modul de întocmire a dosarului acestor prețuri de transfer, cu accent pe informații practice și modalități de minimalizare a riscurilor, în contextul legilor actuale. S-a vorbit și despre noutățile apărute în domeniul prețurilor de transfer din România.

O a doua temă abordată a fost legată de posibilitatea de finanțare a proiectelor cu fonduri structurale nerambursabile. S-a insistat pe activitățile eligibile, condițiile de aplicare cu exemple reale ale firmelor care au apelat la aceste finanțări.

dosar preturi transfer (6)

Acestea pot fi cerute pentru activități ca:
-Finanțari nerambursabile pentru resurse umane prin Programul Operațional Capital Uman(POCU).
-Finațari nerambursabile pentru investiții (Axa 2.2) din Programul Operațional Regional (POR).
-Finanțari nerambursabile pentru investiții în energie (Axa 6.2) din programul Operațional Infrastructură Mare(POIM).
-Alte finanțari și investiții pentru IMM-uri.

Prezentările au decurs intr-o manieră dinamică și interactivă cu întrebări și răspunsuri la cazuri concrete. Specialiștii și-au arătat deschiderea de a repeta astfel de activități, ori de câte ori piața muncii o va cere.

LĂSAȚI UN MESAJ