Preşedintele CJ Timiş intervine în scandalul de la Spitalul „Victor Babeş”

680

Conducerea Consiliului Judeţean Timiş nu rămâne indiferentă faţă de problemele care lovesc Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Preşedintele CJT, Călin Dobra, cere Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să facă plăţile către unitatea sanitară.

„Având în vedere situația dată, solicit de urgență Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș deblocarea sumelor restante către Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. (…) Ținând cont de complexitatea actului medical care se desfășoară în unitatea spitalicească și de gravitatea bolilor tratate aici, toți factorii implicați în soluționarea acestei probleme trebuie să coaguleze și să ia măsurile care se impun pentru sănătatea timișenilor și timișorenilor. Vorbim în acest caz de un spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie, unde pacienții trebuie internați și izolați în momentul îmbolnăvirii, ei nu pot fi puși pe liste de așteptare și nici îndrumați către alt spital pentru că acesta este singurul spital de profil din vestul țării. Neinternarea pacienților ar însemna punerea în pericol a sănătății publice cu implicații legale și morale deosebit de grave în special în actualul context al epidemiei de rujeolă”, transmite Dobra.

Pe linie politică, PSD Timiş ar putea cere şi Guvernului Grindeanu să solicite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să trimită fonduri suplimentare în Timiş.

Vezi şi: Probleme mari la Spitalul „Victor Babeş”! În plină epidemie de rujeolă, luni îşi închide porţile

LĂSAȚI UN MESAJ