Radu Iftimovici s-a întâlnit cu cadrele universitare şi studenţii de la Facultatea de medicină veterinară-VIDEO

703

Profesorul universitar dr. Radu Iftimovici, Membru al Academiei Române , Membru al Uniunii Scriitorilor, dramaturg, cu piese de teatru jucate, a conferenţiat ieri la Facultatea de Medicină Veterinară din Timişoara, în faţa cadrelor universitare şi a studenţilor despre : Pasteur şi medicii veterinari.

Radu Itimovici, medic veterinar şi medic uman, pediatru, cu două specialităţi şi istoric de medicină, autora mai multor cărţi publicate de istorie a medicinei. A primit Premiu UNESCO,  Kalinga, premiu ce se dă odată pe an unui singur cetăţean, Iftimovici, fiind primul laureat al acestui premiu sud-european, ce i-a fost dat la Paris. Mulţi dintre laureaţii Kalinga sunt şi lauraţi Nobel, cam o pătrime.

„Am fost profesor universitar de virusologie la UMF „Carol Davila”, şi acuma sunt profesor participant la cursuri, un fel de „chibiş”, unde ţin cursuri împreună cu Octavian Buda, care este profesorul titular, iar noi doi facem o discuţie în faţa studenţilor, cam în asta constă cursul nostru, adesea în contradictor, adesea ne păruim în faţa studenţilor, el reuşeşte să mă păruiască pe mine, eu însă nu, că el e chel şi n-am de ce-l apuca”, s-a prezentat profesorul Iftimovici..

În conferinţă s-a vorbit despre contribuţia medicilor veterinari la opera pasteuriană. Pasteur s-a folosit destul de mult de colaboratori, de la care a luat idei.

Astăzi este a doua conferinţă, cu tema „Idei despre ziua de ieri şi de azi”, conferinţă ţinută cu studenţii de la medicină umană, şi popularizarea medicinei româneşti peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ